Kysymys:
3D-tulostusongelma: aallotetut seinät
gpson
2017-02-09 18:20:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ongelma

Kun tulostan Makeblockin mElephant 3D -tulostimellani, tulosteet tulevat aaltoseinillä kuten alla olevassa kuvassa. Käytän PLA-filamenttia osoitteesta https://makeblock.lt

3d-waves

Mitä yritin

Yritin vaihtaa lämpötiloissa 190-220, yritti muuttaa virtausnopeutta. Tarkista myös, ovatko pultit kadonneet. Kaikki näyttää hyvältä.

Oma tulostin

mElephant

Pidetäänkö sileitä tankoja ruuvilla molemmilla puolilla?
Mahdollinen kopio [Tunnistamaton ongelma tulostuksessa] (http://3dprinting.stackexchange.com/questions/3176/unidentified-problem-in-printing)
Tämä numero on mekaaninen asia nimeltä Z-heiluminen.
Kuusi vastused:
uiop
2018-04-07 03:29:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli sama ongelma ABS: n kanssa, mutta tulostamalla erilaisia ​​testikohteita huomasin, että aaltoilevien rakenteiden välinen etäisyys riippuu kohteen poikkileikkauksesta. Testikuutio tulostetaan 70,1%: lla (1 / sqrt (2) kertaa alkuperäisestä koosta) kestää puolet kerroksesta ja kahden uran etäisyys kaksinkertaistuu. Tulostin ABS: tä 0,1 mm: n kerroksen korkeudella ja yksinkertaisella bang-bang -lämpöpatjaohjaimella. Lämpötila vaeltaa selvästi 4 °: n ajan noin 2,5 minuutin ajan, mikä vastaa uraetäisyyksiä. Vaihdettuaan lämmitetyn sängyn PID-säätimeen lämpötila pysyi 0,1 ° C: n sisällä ja ongelma oli poissa. Useilla sadasosilla millimetrin lämmitetyn sängyn lämpölaajenemisella voi olla merkittävä vaikutus 0,1 mm: n kerroksen korkeudella!

Voit ottaa PID-säätimen käyttöön lämmitetyssä sängyssä Marlinissa tai Skynet-laiteohjelmistossa ottamalla käyttöön (poistamalla > // ) tässä:

// # define PIDTEMPBED

ja poistaminen käytöstä ( // rivin alussa) tässä:

#define BED_LIMIT_SWITCHING

Configuration.h . PID-ohjaimen kalibrointi voidaan sitten suorittaa GCODE-komennolla:

M303 E-1 S90 C8

90 ° C: n lämpötilassa. Minun piti esilämmittää lämmitetty sänky ennen, muuten kalibrointi viivästyisi. Komento palauttaa PID-algoritmin parametrit. Arvot voidaan sitten käyttää

M304 P579.01 I100.87 D586.0

GCODE -komennolla (tässä esimerkiksi arvot). Kaikki voidaan sitten tallentaa EEPROM-tiedostoon

M500

Bang-Bang -ohjain: Bang-Bang controller

PID-ohjain: PID controller

Tervetuloa osoitteeseen 3dprinting.stackexchange.com, @uiop! Tämä on mahtava, informatiivinen ja hyvin kirjoitettu vastaus, onnellinen siitä, että olet mukana! :)
tjb1
2017-02-09 20:07:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tällaiset toistuvat mallit johtuvat yleensä Z-akselin ongelmista. Tämä johtuu todennäköisesti taipuneista ruuveista, jotka puolestaan ​​saavat X-akselin liikkumaan. Onko kierretankojen yläosa rajoitettu? Jos ne ovat, helppo korjaus voi olla vain antaa kierretankojen yläosan kellua ympäri poistamalla rajoitus. Suurin osa Prusa i3: n ruuveista käyttää 5 mm: n kierretankoa ja 8 mm: n sileä tanko, käyttääkö tulostimesi samaa asetusta?

Jos tulostimessa on 8 mm: n (tai 5/16 ") kierretanko, voit yrittää hankkia jonkin verran jotka ovat suoria tai parempi ratkaisu olisi saada 5 mm: n kierretangot ja tulostaa vain adapterit 5 mm: n mutterin pitämiseksi ansaan.Tämä edellyttäisi uusia liittimiä (alumiini tai kumi / muoviletku), 5 mm: n kierretankoja, muttereita, adaptereja ( painettu) ja pieni muutos laiteohjelmistoon.Tämä toimii, koska 5 mm: n tanko on joustavampi kuin 8 mm: n sileä sauva ja vähemmän todennäköisesti pakottaa vaunua ympäri.

Jos sinulla on jo 5 mm: n kierretanko / 8 mm sileä tanko, haluaisin varmistaa, että X-akselisi on tiukka eikä liiku Z-akselin sileiden tankojen ympäri.

Tämä olisi helpompaa huomauttaa, jos lisäät kuvan tulostimestasi.

Muokkaa:

Jos tulostimesi on Makeblockin norsu, yritän poistaa yläosan laakerit, jotka rajoittavat kierretankoja ja yritä tulostaa uudelleen.

Kiitos yksityiskohtaisesta vastauksestasi! Päivitin kysymyksen 3D-tulostimeni kuvilla.
Vaikuttaa siltä, ​​että muokkain vastaustani samalla kun lisäsit kuvan. Yritän poistaa laakerit yläosasta, jossa kierretangot ovat kiinni, jos voit tehdä sen helposti, ja yritä sitten tulostaa uudelleen.
poistettu ylälaakerit, ongelma jatkuu
Näetkö kierretangoissa huomattavaa liikettä?
@gpson Laakerit ovat osa ongelmaa, eivät ongelman täydellinen ratkaisu (mutta ne tulisi jättää pois). Askelmissasi on integroidut lyijyruuvit, näiden lyijyruuvien väärä sijoitus johtaa ruuvin x- ja y-liikkeeseen, kun siirryt ylös tai alas. Sinun täytyy erottaa tämä liike. Yksi ratkaisu on käyttää erillisiä lyijyruuveja ja joustavia liittimiä (mutta nämä aiheuttavat myös ongelmia). Parempi ratkaisu on poistaa lyijyruuvimutterit ja tulostaa eräänlainen nostolava, joka sisältää tämän mutterin. Sitten erotit x- ja y-liikkeen lyijyruuvista kokonaan.
Fernando Baltazar
2017-03-03 11:32:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on sama ongelma kotitekoisen miniekstruuderin kanssa. Tämä tapahtuu vain, jos laakeri lakkaa pyörimästä yhdessä suulakepuristimen kanssa.

Huomaan, että:

  • vaihde kerää PLA: n purseet syötön aikana, mikä vähentää pitoa syöttöön PLA
  • Laakeri lakkaa pyörimästä, kun paine on liian korkea tai liian matala.
  • Kammion lämpö on liian korkea ja alkaa tasoittaa PLA: ta ennen kuin se saapuu suuttimeen ja tarvitsee puhaltimen nopeuden säätämiseksi. Tämä aiheuttaa vähemmän voimaa ruokinnassa.
  • PLA: ssa on ABS: n seos
  • PLA: ssa on osa kovettunut ylikuumenemisen takia, erittäin kuiva jne.
  • PLA: lla on esimerkiksi epäsäännölliset halkaisijat ovat nimellisesti 1,75 mm, mutta jotkut osat vaihtelevat 1,8 mm tai 1,9 mm.
  • Suutin alkaa jäähtyä puhaltimen suoran ilmavirran vuoksi. (ehkä pääongelmasi)

:) Olen ollut muovi- ja metalliprosessien laatuinsinööri 20 vuotta, joten minun on pitänyt analysoida, miksi minulla on ollut paljon ongelmia , varsinkin kylmällä säällä.

Ajattelin ostaa uuden suulakepuristimen kuten sinulla, mutta jos sinulla on sama ongelma kuin minulla, ekstruuderi ei ole ongelma. Sinun on tarkistettava edellä kuvatut kohdat.

Tämä on minun ekstruuderi, http://aprendiendo.laconeccion.com/mini-extrusor-3dp.

Nomadyn
2017-03-02 17:04:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Näyttää siltä, ​​että jotain on kiinni z-akselilla. Taivutettu peice aiheuttaisi todennäköisesti paljon pienempiä muodonmuutoksia, ellei se ole selvästi taivutettu. Jotain voi olla löysä, jolloin pystysuora liike, ehkä moottori kiinnittyy.

Luultavasti mielestäni z-akselin mato-hammaspyörien välinen tasoero johtuu mahdollisesti tukkeesta, voitelun puutteesta tai mahdollisesti jopa väärä voitelu. Sieltä katsoisin. Lisäksi, koska se on hyvin johdonmukainen kuvio, arvaukseni olisi, että ongelmasi voidaan eristää z-akselin mato-hammaspyörien yläosiin ja pohjaan. Vaikka se ei ole mielestäni aihe, se todennäköisesti sijaitsee ylä- tai alaosassa.

Barafu Albino
2017-03-12 12:24:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli kerran samanlainen ongelma, ja syyllinen oli hehkulangan kelan ja tulostimen suhteellinen sijainti. Kela seisoi lasinalustalla tulostimen vieressä, ja se osoittautui riittäväksi vetovoiman luomiseksi hehkulangalle. Olen siirtänyt kelan tulostimen yläpuolelle olevalle hyllylle, ja ongelma oli poissa.
Tulostimellasi näyttää kuitenkin olevan jäykempi Z-akseli kuin minulla, joten tässä on epätodennäköistä.

3dp_pro
2017-03-30 04:16:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko tulostimesi uusi?

Voi olla, että tehdasasetukset askelmäärälle millimetriä tai tuumaa kohden "Z" -akselimoottoreissa. Minulla ei henkilökohtaisesti ole ollut tätä ongelmaa, mutta haluat ehkä tutustua osoitteeseen https://www.simplify3d.com/support/print-quality-troubleshooting/.

Toivottavasti tämä auttaa :)Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...