Kysymys:
Mikä on niin erikoista hehkulangan puhdistuksessa?
Joel Coehoorn
2019-12-14 23:37:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitä eroa on hehkulangan puhdistuksessa, jotta se olisi tehokas? Mistä se on tehty? Kuinka se toimii?

üks vastaus:
fred_dot_u
2019-12-15 04:07:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Saatat huomata, että "puhdistusfilamentti" kuvataan myös nailonhehkulangaksi. Nylon vaatii korkeammat lämpötilat kuin yleisimmin käytetyt filamentit. Kun nostat kuuman pään vaadittuun lämpötilaan nailonin sulattamiseksi (tyypillisesti 250 ° C, kaikki muut roskat ovat joko hiiltyneitä tai sulaneita.

Kuuman pään annetaan jäähtyä (30-50 ° C) C) missä vaiheessa nailonfilamentti vedetään pois päinvastaisessa suunnassa. Jotkut verkkoviitteet viittaavat kovaan vetoon, mutta en ole samaa mieltä siitä, että herkkiin mekaanisiin laitteisiin kohdistuu väkivaltaisia ​​mekaanisia voimia. Ehkä siksi puhdistusprosessini kestää kaksi tai neljä yritystä Jotkut verkkoviitteet viittaavat myös suuttimen lämmityksen aloittamiseen jäähdytyspisteen saavuttamisen jälkeen ja voiman aloittamisen ylöspäin uudelleenkuumennuksen aikana.

Sigma 16 käyttää yllä olevaa menetelmää ja ehdottaa myös "voimakasta vetoa". joka on mielestäni käännös "terävästä jenkkistä".

Tämä kerää suuttimesta ja lämpötaukosta peräisin olevat roskat ja voi puhdistaa hehkulangan polun kokonaan.

Käytän " luonnollinen "kirkas nylon puhdistukseen ja suorita jakso kaksi tai kolme kertaa, kunnes nailon lämmitetty osa ei enää saastuminen on näkyvissä.

Jopa nailonfilamentti, joka ei ole tarpeeksi kuiva painotalolle puhdistusta varten. Kosteuskuplat muuttavat hehkulangan ohueksi puhkaistuksi nailonlangaksi, mutta se ei aiheuta ongelmia puhdistusprosessissa.

FilamentOne-verkkosivusto viittaa suurimpaan osaan lähettämääni.

filament cleaning image

Yllä oleva kuva muistuttaa kokemustani, vaikka ankarasti "likainen" kuva on paljon liiallinen kuin puhdistukseni. Pahinta on saada PVA-tukimateriaalia, joka on "kypsennetty" ABS-lämpötiloissa tai korkeammissa pitkiä aikoja. Melkein taattu suuttimen tukos on seurausta näistä olosuhteista.

Erinomainen vastaus!
Joten: lämmitä, jäähdytä, aloita lämmittäminen uudelleen, käytä painetta lämpötilan noustessa?
Se on mustaa filamenttitähdettä, ei hiiltynyttä filamenttia. Näyttää siltä, ​​kun ladasin vahingossa väärän värin ja vedin sen heti ulos lataamisen jälkeen.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...