Kysymys:
Miksi kytkeä mallin jäähdytys pois päältä ensimmäiselle kerrokselle?
Xenos
2018-05-18 19:20:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli eilen vähän tulostusongelmia ensimmäiselle kerrokselle (kysyn sinulta heti, kun voin ottaa valokuvia), mutta yksi asia, jonka olen huomannut, on se, että mallin jäähdytyspuhallin (tuuletin, jonka on tarkoitus puhaltaa ilmaa) painettu malli, ei tuuletinta, joka säätelee noozle-lämpötilaa) kytketään pois päältä ensimmäisen kerroksen tulostamista varten.

Se on Dagoma DiscoEasy200, joka tulostaa PLA: n lämmittämättömälle alustalle (sininen teippi).

Pinotessa vaihtoa, luin myös sammuta osan tuuletin ensimmäiselle kerrokselle osoitteesta https://3dprinting.stackexchange.com/a/5494/10836

Joten kysymykseni kuuluu:

mistä syystä osa / malli-tuuletin kytketään pois päältä ensimmäiselle kerrokselle?

Btw, minulla ei vielä ole mainetta siitä, mutta "ensimmäisen kerroksen" tagin pitäisi olla siisti, tietäen kuinka tärkeää tämä on 3D-tulostukselle ?!
En ole varma, että [tag: First-Layer] olisi todella hyvä kuvaamaan kysymyksiä tavalla, joka auttaisi ihmisiä suodattamisessa.
üks vastaus:
0scar
2018-05-18 19:30:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Filamentti laajenee kuumentuessaan. Hehkulangan jäähdyttäminen kutistuu, joten sänkyyn kerrostuneen filamentin jäähdyttäminen voi johtaa tarttuvuusongelmiin ja tuotteiden vääntymiseen. Juuri tästä syystä käytät lämmitettyä sänkyä (delta-lämpötila on pienempi). Joten pidä ensimmäisten kerrosten jäähdytys pois päältä ja olet kunnossa.


Lisäksi (vastauksena kysymykseen siitä, ettet käytä jäähdytysilmaa ensimmäisessä kerroksessa), haluaisin lisätä, että joskus et tarvitse lainkaan mitään jäähdytystä (muille kerroksille) tai hyvin vähän jäähdytystä.

Huomaa, että jotkut filamentit eivät pidä jäähtyä liian nopeasti; tämä voi johtaa heikompaan kerroksen tarttumiseen tai muihin ongelmiin. Esim. POM-filamentti kovettuu hyvin nopeasti jäähtyessään, jolloin suutin törmää nopeasti kovettuneeseen filamenttiin ja kaataa tuotteen. Huomasin myös, että liian suuri jäähdytysilma PETG: tä käytettäessä johtaa "juusto-juustotuotteisiin", jotka johtuvat riittämättömästä kerrosten sitoutumisesta. ABS: n ilmoitetaan olevan vielä herkempi jäähdytykselle (kutistuminen jäähdytyksen aikana on suurempi kuin PLA- tai PETG-filamenttien); usein suositellaan, ettet käytä hehkulangan jäähdytystä, kun käytät ABS-filamenttia.

Voi, nyt saan selville, miksi lämpösänky on plus, ja saan myös, että ensimmäinen jäähdytyskerros on vastakohta sängyn lämmittämiselle ... Kiitos!
Kiitos tästä selityksestä, uskon, että se on vastaus kysymykseeni täällä: https://3dprinting.stackexchange.com/questions/6878/why-does-my-part-cooling-fan-cause-stringing


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...