Kysymys:
Onko tämä kuuma pää pelastettavissa?
kolosy
2019-02-13 01:00:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käynnisti sarjan toinen pitkä painos (tulostus Lack-kotelon osista). Ensimmäiset 10 tunnin tulosteet olivat virheettömiä. Aloitti tämän, näki ensimmäisen kerroksen levitetyn hyvin, meni nukkumaan. Heräsin tähän (näet onnistuneet tulosteet taustalla):

enter image description here

Koko lämmitinlohko ja suutin on upotettu PLA: han . Myös lämmittimen ja termistorin johtimet ovat. Oletan, ettei tähän ole liuotinta, ja olen parempi ostaa uusi hot end.

Ajatuksia?

Vau, se on vain ruma! ;-) Luulen, että tämä tulee olemaan tilanteesta riippuva ratkaisu ... Jos olisin sinä, näen vain, voisinko aloittaa filamentinpalan poistamisen kerrallaan. Jos saat ne puhdistettua, sitä parempi. Jos et voi tuhoamatta kuumien päiden osia, palaa piirtolevylle. Sinun on päästävä sotku puhdistetuksi, ennen kuin saat uusia osia joka tapauksessa, joten voi myös olla siinä. Todellinen kysymys on, * miksi se putosi ylös? * ... Luulen, että nauha on hyvä indikaattori tässä.
luulen, että nauha näyttää tällä tavalla on seuraus, ei syy. ei kuvassa on pala painosta, joka oli alun perin siinä, löydettiin _seuraavan_ sängyn vieressä. aina kun se pudotettiin, se otti nauhan mukanaan.
Vedä Dremel ulos ja pidä sitä, ehdotan?
@Pᴀᴜʟsᴛᴇʀ2 Vain, jos et arvosta hotendiäsi ... tai tiedät tarkalleen missä se on. Lämmitä ja vedä alas.
Seuraavan kerran aseta sukka kuumaan päähän, jotta näin ei käy.
@user77232 tarkoitat silikonikoteloa?
@kolosy, kyllä ​​silikonisukka.
@user77232 joo, oli yksi. se on sen mölyn sisällä.
@kolsy, wow tekevät siitä vieläkin upeamman. Toivon, että meillä olisi aikaa kulunut sen möykky muodostumista.
Kolme vastused:
Trish
2019-02-13 02:15:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyllä

Minulla oli kerran samanlainen tukos ja voisin korjata sen takaisin. Se on kuitenkin paljon työtä.

Harrastajien tapa

Vaihe 1: lämmitys

Niin kauan kuin lämmitinpatruuna on edelleen kunnossa, sytytä vain tulostinta, siirrä tulostuspäätä 50 mm ylöspäin ja odota kaksi tai kolme minuuttia, kunnes kauha on riittävän lämmin ytimessään sulaa. Aseta lämmitin 200 ° C: seen ilman tuuletinta.

Vaihe 2: karkea puhdas

Vedä vain möykyn ulkopinnasta vetääksesi sen alas. Tartu sitten työkaluun, kuten pihdit, ja vedä pois pahin, joka vielä tarttuu hotendiin. Miekan vapauttaminen voi viedä hetken, joten ole kärsivällinen ja varovainen.

Jos sinulla on juotin, voit käyttää sitä lämmitettynä kaapimena ulkopuolelta ja ohittaa lämmityksen sisältä.

Vaihe 3: Jäähdytä

Kun olet puhdistanut karkeasti ulkopuolelta, anna sen jäähtyä, jotta voit purkaa sen.

Vaihe 4: Irrota ja puhdista hotend.

Tämä on itse asiassa melko yksinkertaista, ja osoitan kysymykseen, jossa esitin sen rikkoutuneelle termistorikasetille. Sinulla on ainakin toimiva lämpöanturi, joten vähemmän ongelmia sillä etupuolella.

Pikakuvake

Jos sinulla on kuumailmapuhallin kuumailmajuotteille, voit olla paljon nopeampi! Ohita vaiheet 1–3, pura hotend ja siirry suoraan vaiheeseen 4, pura se ja puhdista se koneesta kuuman ilman juotostyökalulla lämmönlähteenä. Lämmitä ja kaavi pois ja poista lämpöanturi ja lämpöanturi mahdollisimman pian niiden tuhoamisen estämiseksi.

Voiko hiustenkuivaaja korvata kuumailmapuhaltimen? Kokemukseni mukaan on paljon kuumaa pehmentää PLA: ta, jotta voit muodostaa / muokata sitä, mutta en ole varma, kuinka hyödyllistä se olisi sen poistamisessa. Luulisin, että hiustenkuivaaja olisi turvallisempi välttämään tulostimen vahingoittumista prosessin aikana.
@R..GitHubSTOPHELPINGICE Luultavasti pitcissä, mutta haluat sulattaa hirvittävän paljon muovia ... tyypillinen hiustenkuivaaja saa [140 ° F = 60 ° C] (https://toolsfirst.com/heat-gun-vs -hiustenkuivaaja /), riittää tekemään PLA: sta jonkin verran alusta. Kuuma pistooli saa huomattavasti enemmän - 350 ° C on yleensä annettu.
fred_dot_u
2019-02-13 02:15:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuumailmapuhaltimen varovainen käyttö yhdessä mekaanisen työntymisen kanssa (pihdit, terävä tikkutyökalu) pehmentävät PLA: ta. Se pehmenee ulkopuolelta, mutta lämpö siirtyy sisäänpäin melko helposti ja nopeasti ja pysyy jonkin aikaa.

Kun kuumennat ja tönität, pakota massa alaspäin ja sitten poispäin lämmityslohkosta. Jos ulkopuoli muuttuu nestemäiseksi, käytetään liian paljon lämpöä ja se voi vahingoittaa muita komponentteja.

SMT-juotosasema, jolla on säädettävä lämpötila ja ilmavirta, olisi ihanteellinen, mutta puutarhavaihtoehtoinen kuumailmapuhallin, jossa on tiivistettä kärkeä voitaisiin käyttää tehokkaasti.

kuuma ilma ... on ratkaisu, mutta ei, kun tulostuspää on asennettu - muut osat poltettaisiin sileiksi.
Joo, minulla on SMD-jälkityöasema 2 jalkaa jäljellä tulostimesta :)
@kolosy Jos käytät sitä, pura ensin hotend.
cmm
2019-04-18 21:48:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos voit poistaa hot-endin, se on helpompaa. Jos ei, käytä PLA: n pehmentämiseen (ei sulattamiseen) varovasti kuumaa ilmaa, jotta voit irrottaa palat helpommin.

Kun kuuma pää poistetaan muista muoviosista, voit aggressiivisempi kuuma ilma. MUTTA, ole varovainen termistorin ja lämmittimen johdoissa. Ne ovat hauraita, ja ne voidaan helposti rikkoa tai vetää pois laitteistaan.

Lämpö ja kärsivällisyys ovat avainasemassa. Jos rikot lämmittimen tai lämpölaitteen, ne on melko helppo vaihtaa. Kuumasta päästä riippuen lämmitin ja / tai termisteri voidaan lukita paikalleen kiinnitysruuvilla. Kyseinen säätöruuvi on todennäköisesti lukittu muovilla, joten sulata muovi kuumailmapuhaltimella ja anna sinun irrottaa säätöruuvi.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...