Kysymys:
Mikä estää meitä sekoittamasta 3D-filamenttien värejä ekstruuderissa?
StarWind0
2016-08-23 10:58:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä tuli esiin eräässä ryhmässäni tänään. Että emme voineet väriä taivuttaa tai sekoittaa 3D-tulostusfilamentteja. Olen tutkinut, mutta en löydä mitään puhetta muovin sekoittamisesta ekstruuderissa.

Miksi emme voi sanoa sanoa Diamond hotend tai hotend, jossa on yli 5 tuloa, ja sekoittaa haluamaamme väriä ? (olettaen kaikki saman tyyppiset, ABSm, PLA). Mielestäni olisi mielenkiintoista saada ainakin liukuvärjäys tulosteisiin.

Parasta, mitä olen nähnyt, on luonnonmuovi ja merkintäjärjestelmä. Tai jauhe / edistynyt / harrastajista poikkeava hintaluokka, joka ruiskuttaa mustetta. Ainoa tuntemani värien taivutus on kierrätettyä muovia, joka käyttää moniväristä. Ei aivan mitä etsin.

Kiitos!

Todennäköisesti parempi (teoriassa) rakentaa oma hehkulanganvalmistustyökalu, samanlainen kuin ne, jotka muovin kierrättävät uudeksi hehkulangaksi, ja käytä sitä kaikkien haluamiesi värien luomiseen. Vaihda sitten filamentit moniväriseen esineeseen sopivilla tasoilla.
Ehkä kaipasin kysymyksen asiaa, mutta voit täysin sekoittaa värejä timanttipehmusteen kanssa tuottaaksesi erilaisia ​​värejä - juuri nyt luulen, että he tekevät 3-suuntaisen, joka sallii syaanin, magentan ja keltaisen (kuten perinteinen) työpöydän tulostin). - http://www.reprap.org/wiki/Repetier_Color_Mixing
Jos haluat vain tehdä hulluja kaltevuuksia, voit ostaa vain hehkulangan, joka sopeuttaa värejä vähitellen niin usein - se tuottaa siistit tulokset: https://www.amazon.com/STAR-Alchement-Gradient-Filament-filament/ dp / B01CNFUH6Q /
Vuoden 2018 Saksassa Didactassa sain nähdä melkein markkinoidun "täysväritulostimen", joka käytti mustepatruunoita ja väritöntä, luonnollista PLA: ta upottamaan värit suoraan painatukseen: a [XYZprinting DaVinci Color] (https: // www. xyzprinting.com/en-US/product/da-vinci-color), jota kutsuttiin markkinoiduksi ensimmäisenä, joka käyttää tätä yhdistelmää.
Mikä tahansa syy, miksi et voinut käyttää yksittäisiä lämmitettyjä säiliöitä erivärisillä filamenteilla ja että suulakepuristin käyttää alipainetta halutun esisulatetun filamentin vetämiseen käyttämällä periaatteessa mikroventtiilijärjestelmää jokaisen säiliön virtauksen hallitsemiseksi? Hehkulanka täyttäisi säiliön vain, kun kammio tyhjenee ja pieni paine-ero laukaisee syöttölaitteeseen kytketyn kytkimen.
@SteveW - Kaksi ongelmaa. "Keität" käyttämättömän muovin, eikä "alipaineesi" tuottamiseen ole sopivaa tyhjiölähdettä. Ekstruuderit työskentelevät korkeassa paineessa saavuttaakseen hyvän virtausnopeuden ja tulostusnopeuden.
Kuusi vastused:
darth pixel
2016-08-23 13:10:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aloitin juuri googlesta ja lauseesta "3D-tulostus värien sekoittaminen" ja ensinnäkin (itse asiassa kaksi ensimmäistä olivat arvottomia mainoksia) sain tämän Instructables - DIY Full Color Mixing 3D Printer.

Kuinka se toimii?

Se käyttää magenta / syaani / keltaisia ​​filamentteja ja sekoittaa ne tulostettaessa Diamond hotendillä.

Se varmasti tekee mitä pyydät, ja se on täsmälleen sama idea, jonka keksit;)

Yleiskatsaus

 1. Getting ohjainkortti valmiina kolmelle ekstruuderille ... hakkeroin RAMBo-kortin ajaaksesi kolme ekstruuderia, mutta voit käyttää mitä tahansa haluamaasi levyä ... (useimmat ihmiset käyttävät RUMBAa, koska siinä on kaikki 3: lle tarvittavat nastat / komponentit ekstruuderit, jotka ovat kotoisin taululta)

 2. Kirjoita Repetier-laiteohjelmisto uudestaan, jotta värin sekoittaminen toimii koneellasi.

 3. Kuinka asentaa, määritä ja käytä timanttikansiota - vinkkejä / vihjeitä / opittuja asioita / jne ... den suulakepuristimen muotoilu ja useita tapoja asentaa kolme ekstruuderia kokoonpanoon.

 4. Oma universaali magneettinen efektorilevy ja siihen kuuluvat kuumalevykiinnikkeet eri hotendien nopeaan vaihtamiseen. (delta-erityinen)

 5. Kuinka suunnitella monivärisiä malleja ja tehdä STL-tiedostoja, jotka voidaan viedä ja käyttää yksittäisinä STL-tiedostoina tai yhdistää ne AMF-tiedostoksi viipaloimiseksi ...

 6. Värisekoituksen määrittäminen Repetierissä ja Slic3r: ssä tulostamaan yllä mainitut monivärimallit.

 7. Kaikki muu mitä voin ajatella myöhemmin, mistä en nyt voi ajatella.

 8. Kattava yleiskatsaus kvanttimekaanisesta sotkeutumisesta, koska se liittyy moniväritulostukseen (hauska, en ymmärrä sitä .. . Mutta katan moniväritulostuksen perusteellisesti).

Muina päivinä tämä saisi valitun vastauksen, koska se tekee mitä halusin. Vaikka minulla on niin paljon hyviä vastauksia, minun on mentävä suoraan kysymykseen siitä, mikä estää meitä. Se sanoi kiitos linkistä! En tiedä miksi se ei ilmestynyt Googlessa.
Ehkä todellinen vastaus on "mikään ei estä sinua". - Tähän tarkoitetaan timanttipään. - Tässä on reprap wiki -opas CMY-värien sekoittamiseksi Repetierin kanssa: http://www.reprap.org/wiki/Repetier_Color_Mixing
Sanoisin, että tätä voitaisiin laajentaa. Se sanoi, että tämä on paras ratkaisu tässä vaiheessa.
spicetraders
2016-08-25 05:22:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kolme yhdessä -tulostuspää enter image description here on lähinnä gradienttitulostuksen käsiteesi ja tekee hienoja siirtymiä. Mutta ei täytä värejäsi.

Oletan etsivänne jotain sinistä ja keltaista vihreää ja vaihtelemalla niitä prosentteina vihreän sävyjä. Kolme päähän pääsee lähelle pisteestä pisteeseen -siirtymää.

Olen nähnyt Paletin väkijoukkorahoituspyynnön siitä lähtien, kun olen käsitellyt samaa konseptia todellisen väritulostuksen 3D-muodossa kuin lasertulostimen tulostaa paperia. Palette Palette -verkkosivusto on siirtymässä lähemmäksi värien sekoittamista tai nopeita siirtymiä useille väreille, ja se voi taas tehdä virtaavia värejä, mutta ei silti todellista sekoitinta. Mutta on edelleen väriraidoitus. Haluan yhden yksinkertaisuuden vuoksi värikelojen vaihtamiseksi niin, että hehkulanka vedetään pois ja syötetään uudelleen. Ja Rostockille sallin kahden tai neljän värinvaihdon yhdellä päällä.

Olen usean kuukauden ajan miettinyt heidän yksikönsä ohjelmistokykyä vaihtaa värejä etukäteen ja syöttää sitä kolmivärisellä päällä.

Suunnitelmani, jonka olen hautanut kuukausien ajan, on sekoittaa heidän värikytkimensä viiteen yhteen ekstruuderiin, jossa ei ole tulostussuutinta, vaan 1,75 tai 3 mm: n filamenttituotantosuutin ohjelmiston ajastetun tuotoksen tuottamiseksi haluttu painoväritehoste. Sitten sen syöttäminen yhdelle suutintulostimellesi tekisi aidon monivärisen sekoittimen.

Kun ajattelin kokoonpanoa itselleni ja laittaa sen sinne käyttöä varten, mutta inhoan ensin tehdä paljon ohjelmointia, toiseksi minulla on terveysongelmia, jotka hidastavat minua, kolmas on tapa moniin projekteihin. Joten tässä on konsepti.

 • Viisi ekstruuderia, CYM-BW syaani, keltainen, purppura, musta, valkoinen
 • Nämä syöttävät 1,75 mm: n muodostussuuttimen pfte-putkeen menee tulostimen ekstruuderiin
 • Muovisuutin on useita senttimetrejä ja siinä on oma toissijainen lämmitin. Sisustus on jyrsitty pyöröseinään 5 tuumalla (kuten epoksisekoitussuutin).
 • Värisäikeiden syöttö kolmeen suuttimista on ensisijainen väri, joka on asetettu värialueen keskelle.
 • PrintCOLOR (C, Y, M) -komentojoukko pohjimmiltaan kuten muutkin värisarjat 0-255. Ero on 0 on valkoinen hehkulanka, 254 on musta hehkulanka, 255 ei hehkulanka, 127 on puhdas väri. 1-126 valkoista ja väriä, 128-253 mustaa ja väriä.
 • Suulakepuristimien syöttö mikseriin edellyttää tulostimen koko ekstruuderin nopeutta, mihin tarvitaan PrintCOLOR (C, Y , M) ohjelmointi vaaditaan. Esimerkiksi vihreän värin tekeminen C: stä ja Y: stä. PrintCOLOR (127, 127, 0) tarvitsisi puolinopeuden sinisen ja puolinopeuden keltaisen.

Joten kuka tietää ehkä jonkin muun kuin Paletin valmistajat tai joku yleisörahasto voi ajaa tämän kanssa. Luulen, että se pystyy täysin.

Kolmivärinen timanttipää ei voi tuottaa VALKOISTA sekoittamalla. Valkoisen tulostaminen vaatii yhden värin pudottamisen korvaamiseen valkoisella. Ja se vaatii suuria muutoksia moniin tulostimiin lisätäksesi. Pelkästään timanttipäähän valittu CYM-filamentti asettaa suurimman sallitun pimeyden. Kyky sekoittaa valkoinen ja musta CYM: ään ratkaisee tämän ongelman. 5 värin CYM-WB on vähintään, jotta saadaan todellinen sekoitus.

Lisää myös kuudes luonnollinen "alfakanavalle". :-)
JKEngineer
2016-08-27 20:57:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kickstarter-kampanja valmistui juuri värilliselle 3D FDM -tulostimelle, RoVa4D Full Color Blender 3D -tulostimelle. Se käytti CYMK-tulostusta ja sisältää mustavalkoisen hehkulangan 5 värilliselle hehkulangan syötölle sekä lisäsyötöt joustaville ja tukihehkulangoille. He keräsivät 216 000 dollaria 25 000 dollaria kohti.

Tällä yrityksellä on tuotannossa muita tulostimia, uskon. Tämä lisää värikykyä. Se on suunniteltu 12 "x12" x18 "-tulostusmäärälle.

En ole liittynyt projektiin.

Tom van der Zanden
2016-08-23 13:37:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten darth_pixel huomauttaa, ihmisillä on ollut vain vähän menestystä syöttämällä useita värejä timanttikehikkoon ja sekoittamalla niitä, mutta väittäisin, että tämä ei ole oikeasti etsimäsi.

Ongelma on että kun syötetään useita filamentteja timanttityyppiseen hotendiin, värit eivät luonnollisesti sekoitu kokonaan: jos katsot näin painettua esinettä, väri muuttuu kulmasta, josta katsot sitä.

Tämä ei ole periaatteessa mahdotonta voittaa: voit tehdä sulavyöhykkeen pidemmäksi ja mahdollisesti lisätä jotain sekoittamisen edistämiseksi (kuten spiraalireitti sulaa muovia varten). Tämä lisäisi kuitenkin huomattavasti puristamiseen tarvittavaa voimaa ja tekisi sisäänvedon lähes mahdottomaksi. Molemmat ongelmat heikentäisivät tulostuslaatua.

Tulokset eivät myöskään olisi kovin hyviä, koska tarvitset pitkän puhdistuksen värien välillä, mikä rajoittaa yksittäisessä mallissa käytettävien erillisten värien määrää. pitämällä tulostusaika hyväksyttävänä. Lisäksi, koska FDM: n resoluutio on rajallinen, et voi myöskään tehdä erittäin yksityiskohtaisia ​​grafiikoita.

Kaiken kaikkiaan sinua palvelee paljon paremmin eri väreillä painettujen osien maalaaminen tai kokoaminen. p> Ottaen huomioon väritulostuksen rajalliset mahdollisuudet FDM: ssä ja mainitut esteet värisekoitusrakenteen rakentamiselle, mielestäni on luonnollista, että kukaan ei ole rakentanut sellaista (*), mutta se ei tarkoita, että se on pohjimmiltaan mahdotonta.

(*) On ollut joitain yrityksiä, monia Kickstarterissa, mutta yksikään ei ole onnistunut

Toinen ongelma on, että vaihtaminen väristä toiseen kestää liian kauan, koska vanha väri on puhdistettava. Kaverin YouTube-videon kommentissa sanotaan, että värien vaihtaminen kestää 100 mm. Se lisäisi melko vähän jätettä.
Joten se tulee kuin hammastahna?
Värimuutosten välillä on varmasti viive, mutta mitä olen nähnyt, värien sekoittuminen tapahtuu oikein. - Mitä tulee "puhdistamiseen", joka näyttää siltä, ​​että se voidaan ottaa huomioon / kalibroida, siihen pisteeseen, jossa viipalointilaite voi käyttää vain osittain muuttuneita värejä täytteessä ...
tbm0115
2016-08-23 19:22:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haarautuu TomvanderZandenin vastaukseen, tätä prosessia ei voida helposti tehdä pelkästään ekstruuderilla. Polymeerien värjäämiseksi pigmentti on lisättävä ensimmäisen käsittelyprosessin aikana (muuten levitettävä minkä tahansa lämpökäsittelyn aikana). Nämä pigmentit eivät välttämättä salli yksinkertaisen punainen + sininen = violetti -prosessin vaihtaa väriä monista syistä, mukaan lukien:

 • polymeerin läpinäkyvyys
 • polymeeri Taitekerroin. Kinda noudattaa läpinäkyvyyttä, mutta kuinka valo vaikuttaa materiaalin pintaan, saattaa olla seurausta siitä, miten ihmiset kokevat värin.
 • Polymer Quality (kuinka " neitsyt" se on). Ei-neitsyt materiaali voi tarkoittaa, että epäpuhtaudet absorboivat pigmenttejä helpommin tai taittavat valoa eri tavoin ja antavat toisen värin.
 • Pigmentin laatu. Jos käytetään halvempaa pigmenttiä, se ei välttämättä sitoudu yhtä hyvin polymeeriin.
 • jne.

Yllä olevat muuttujat voivat estää haluttua väriä jopa yhdessä erässä. muovista, puhumattakaan kahden sekoittamisesta. Ota myös huomioon, että kunkin filamenttikelan pigmentit harhautuvat, koska ne ovat jo sitoutuneet nykyiseen filamenttiin. Tarkista vaihekaavio optimaalisesta lämpötilasta ja ajasta pigmenttien tuomiseksi.

Paras tapa olisi luoda oma masterbatch ja värjätä filamentti jotenkin uudestaan ​​samalla tavalla kuin normaali valmistusprosessi.

Ajay Kumar
2018-02-19 01:15:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos tarkkailet selvästi eri väreillä painetun painatuksen geometriaa, osa on suunniteltu siten, että siinä on pieni korkeusväli jokaisen värin välillä, mutta emme voi nähdä tätä aukkoa yhdessä projektiotasossa. Voimme tulostaa vain suoralla vetopuristuksella. Vaihtamalla hehkulangan eri värejä keskeyttämättä tulostusta vaihtamalla materiaali välittömästi. Se on painettu yhteen suuttimeen. Yllä oleva kuva poistaa epäilyt. Se on suunniteltu eri korkeuksilla. enter image description here

Hei Ajay, kysymys liittyy läheisesti värien sekoittamiseen, ei useiden värien käyttöön.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...