Kysymys:
Kuinka poistaa valkoiset merkit PLA: sta
Nir
2016-02-25 03:40:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun leikkaat tai rikot PLA-mallin (esimerkiksi tuen irrottamiseksi), se jättää usein ruman, kun taas jälki siihen, mihin poistettu kappale liitettiin.

Hionta pyrkii myös jättämään tylsät valkoiset naarmut hiottuun pinta.

Miten voin palauttaa valkoiset alueet alkuperäisen hehkulangan väriin?

Kuusi vastused:
Ryan Carlyle
2016-02-25 04:07:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lämpöpistoolin nopea räjähdys heijastaa pintarakennetta hyvin vähän ja poistaa valkoiset jäljet.

On kuitenkin tärkeää välttää kehäkerrosten ylikuumenemista, muuten näet niiden pehmenevän ja roikkuvan täytteessä. Joten odota, että lämpöpistooli lämpenee täysin, ja käytä sitten lyhytaikaista korkeaa lämpöä. Anna osan jäähtyä yritysten välillä, jos et saa sitä kaikki ensimmäistä kertaa tai jos haluat puhdistaa suuren alueen.

Muuten, lämpöpistooli auttaa myös puhdistamaan merkkijonot liikkeistä.

+1 hyvästä vastauksesta. Huomaa, että alueen on saavutettava pienin sulamispiste, jotta vikatilan vaikutukset voidaan poistaa tehokkaasti.
ArkTekniK
2016-03-01 16:43:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten Ryan Carlyle ehdottaa, sinun on käytettävä lämpöä muovin sulattamiseen. Suosittelen kuitenkin, ettei lämpöpistoolia käytetä, koska yleensä haluat, että lämmitetään hyvin keskittynyt pieni alue. ongelma-alue. Noin 3-5 mm: n pitämisellä on erittäin hyvät tulokset, sitä on helpompi hallita ja sijoittaa. Tämä rajoittaa vaikutusta ympäröiviin alueisiin ja voi päästää sinut pieniin rakoihin jne.

Varo vain koskemasta osaan.

Greg_Z-Axis3D
2016-03-07 18:40:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on ollut menestystä kahdella tavalla. Hiomisen jälkeen pieni kiillotus öljyllä (kasviöljy on hieno) auttaa tuomaan värin takaisin. Jos öljy puhdistuu, palaat taas valkaisuun.

Olen myös suuri lämmityksen fani. Se toimii myös ABS: llä. En kuitenkaan ole käyttänyt lämpöpistoolia, vain avotulta. Minulla on ollut menestystä sytyttimen ja kokin puhaltimen kanssa, joten voit olla hyvin paikallinen missä lämmität, mutta sinun on oltava erittäin lyhyt. Sytyttimellä vain välkkyy liekki kyseisen alueen yli; puhallinpolttimella, aloita kaukaa ja liikuta liekkiä sisään ja ulos kohteesta, kunnes näet valkaisun alkavan.

Pieni harjoittelu osasta, joka ei ole liian tärkeä, olisi järkevää, ja ole varovainen. En ole vastuussa siitä, että poltat itsesi :).

Olen myös menestynyt öljyn kanssa. Lisään vain tipan 3-in-one-öljyä, jota käytän myös tulostimen komponenttien voiteluun. Etkö ole varma, miksi se toimii, mutta se toimii (kokeilin alun perin aavistuksen kautta). Jos joku ymmärtää sen taustalla olevan periaatteen, hän voi kenties tarjota tehokkaamman ratkaisun.
+1 sytyttimelle. Vain lisähuomautus, saat sytyttimen hyvin lähelle pintaa. Haluat lämmittää pinnan erittäin nopeasti, jotta se tasoittaa / palauttaa värin ennen kuin lämpö haihtuu pohjakerroksiin ja aiheuttaa osan pehmenemisen.
David Leppik
2017-05-05 01:46:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

PLA: n kohdalla valkoiset merkit häviävät hieman yli 60 ° C: ssa. Lämmin vesihaute toimii hyvin, samoin kuin sen pitäminen kiehuvan veden päällä (käytä pihtejä!)

Suosikkitekniikani on pitää osa kiinni pihdeillä ja heiluttaa sitä kiehuvan teekattilan höyryn edessä. Se vie vain sekunnin, joten voit tehdä tämän kymmenellä osalla nopeasti peräkkäin.

Jos teet tämän nopeasti, muovi ei edes pehmennä huomattavasti; valkoisten merkkien tulisi hävitä heti.

Jos et halua kastua, myös lämpövalaisimen pitäisi riittää. Myös sen pitämisen leivänpaahtimen päällä sekunnin ajan pitäisi toimia. PLA pehmenee niin alhaisessa lämpötilassa, ettei sinun tarvitse käyttää lämpöpistoolia, avotulta tai juotinta.

+1 yleisten taloustavaroiden käytöstä samojen tulosten saavuttamiseksi :)
Joel Coehoorn
2019-01-24 04:10:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on ollut uskomattomia tuloksia vain hieromalla hyvin pieneen määrään vaseliinia. Se saa valkoisen merkinnän käytännössä katoamaan.

Löysin tämän temppun, kun tulostin nauhurin pojalleni. Hionnoitin liitosputket, jotta ne sopisivat paremmin, ja käytin vaseliinia myös sopivaksi, mutta lähinnä liitosten tiivistämiseksi ilmahävikin estämiseksi. Olin hämmästynyt siitä, että valkoiset merkit katoavat kokonaan.

Minulla ei ole aikaisempia kuvia tallentimesta tehosteen esittelemiseksi, joten tässä käytetään jälleen vanhaa ystäväämme Benchyä.

Ensinnäkin alkuperäinen painos, jossa voit nähdä vain vähemmän kuin täydelliset tulokset keulan pohjassa olevasta ulkonemasta (anteeksi, matkapuhelimen kamerani ei ole niin suuri)

Blue Benchy before, with marring on the overhang under the bow

Seuraavaksi meillä on sama osa hiomisen jälkeen osan tasoittamiseksi:

Same blue Benchy, with lots of white from sanding

Huomaa, että olen jo pyyhkinyt pois niin paljon valkoista jauhetta kuin pystyin. Jos tämä välitti minusta, hioin sen tasaisemmin koko rungon yli tämän osan sijaan.

Lopuksi sama osa taas, kun olen hieronut vaseliinia. Tässä tapauksessa minun oli todella annettava pieni Carmex-astia, mutta se toimi yhtä hyvin.

Final blue benchy, with no more visible white marks

Jälleen kamerani imee ... mutta näet tärkeät asiat: ei ole valkoisia merkkejä. Melko suuren alueen puhdistamiseen tarvitaan vain hyvin pieni määrä vaseliinia.

Drew Noakes
2020-04-27 05:38:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Huomaa, että vaaleammilla väreillä näitä kevyitä naarmuja voi olla vaikea nähdä. Valkoisella PLA: lla ne ovat melkein näkymättömiä, ellet pidä sitä valoa vasten kulmassa ja katsot heijastusta.

Minulla on ollut jonkin verran onnea tasaisella alustalla (pelilaatan I painettu) käymällä läpi eri laatuisia hiekkapaperia. 240, 600, 1000, 2000. Lopuksi viimeistely tavallisella metallikiillotuskoneella, kuten Brasso, tuo kiillon, joka ei näytä peseytyvän, toisin kuin vaseliini / kasviöljy.

Se on melko paljon työtä ja vielä enemmän työtä kaarevilla pinnoilla. Jos lämpökäsittely toimii sinulle, se voi olla parempi.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...