Kysymys:
Onko Arduino Due syytä ostaa deltabottien ohjauselektroniikaksi?
user2513881
2016-02-25 11:27:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuulin ihmisten sanovan, että delta-käänteinen kinematiikka työntää atmega2560: n rajoille. Näen paikalliselta toimittajaltani Arduino Due ja RAMPS-FD on halvin 32-bittinen vaihtoehto. Mutta siitä ei ole paljon asiakirjoja, joten mielipiteet tai henkilökohtaiset kokemukset ovat tervetulleita.

  • onko se todella 2560-pohjainen elektroniikka niin viivästynyt, että tulostuslaatu heikentyy?
  • onko Marlin4Due: lla hyvä tuki automaattiselle kalibroinnille?
  • mikä tahansa muu varoitus ramppien lisäksi on 1.4 ei-ei?

(Suunnittelen ensimmäistä deltaani. 2560 näyttää kuitenkin toimivan täydellisesti aiempien xy-robottien kanssa.)

üks vastaus:
Ryan Carlyle
2016-02-25 23:01:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

8-bittinen Atmega voi tuottaa paljain luut delta-suorituskyvyn Marlinin kanssa (esim. 40 mm / s tulostusnopeus) tai melko hyvän suorituskyvyn Repetierillä (optimoidummien algoritmien ansiosta). Pienelle ja yksinkertaiselle deltalle, kuten paljaat luut Mini Kossel, 8-bittinen voi olla hieno. Jos haluat tehdä nopeaa tulostusta tai käyttää mitä tahansa mielikuvitusominaisuuksia, sinun on käytettävä 32-bittistä.

Suuri 8-bittinen ongelma tulee esiin, kun haluat tehdä jotain, joka verottaa MCU: ta. Delta-kinematiikka lisää jo paljon ylimääräistä matematiikkaa kaikkien normaalien tulostintoimintojen lisäksi, kuten komentojen jäsentäminen, liikesuunnittelu ja lämmittimen hallinta. Esimerkiksi minkä tahansa näiden lisääminen 8-bittiseen deltaan voi aiheuttaa ongelmia:

  • Sängyn kallistuskompensointi "automaattinen tasoitus" - koordinaatitilan kiertomuutos lisää paljon ylimääräisiä liukulukulaskelmia jokaiselle liikesegmentille. Se todella verottaa 8-bittistä Atmegaa, koska sillä ei ole natiivia liukulukutukea. (Huomaa, että esitulostuksen automaattinen kalibrointi, kuten RichCattell Marlin -haarukassa, ei ole sama kuin sängyn kallistuskompensointi, eikä se lisää mitään suoritusaikaa.)
  • Täysgrafiikkanäytöt - LCD-näytön päivittäminen animaatioita ja tilaraportteja varten vie yllättävän paljon hevosvoimaa. 8-bittisen Marlinin tiedetään yleisesti kärsivän änkytyksestä ja tulostuslaatuongelmista, kun GLCD toimii deltaan.
  • Erittäin tasaiset (sileät) käyrät, etenkin USB: n yli - korkea gcode-komentokäsittelystä imee paljon kellojaksoja, etenkin laiteohjelmistoissa, joissa USB-komentoja käytetään ensisijaisena keskeytyksenä.

Se, mitä Due (tai muu 32-bittinen korttivaihtoehto) tekee sinulle, poistaa MCU: n pullonkaulat, jotta voit työntää tulostinta kovemmin tai käyttää ominaisuuksia, jotka lisäävät prosessorin kuormaa. Tästä syystä he ovat niin parempia:

  • Yksinkertaisella kellonopeudella SAM3X8E Due / Duet / Alligator / etc -laitteessa on noin 5 kertaa nopeampi kuin Atmega 2560, ja Smoothieboardissa / MKS-SBASE / etc oleva LPC1769 on noin 7 kertaa nopeampi. Mutta he ovat itse asiassa PALJON suurempaa suorituskykyä kuin pelkkä kellotaajuus ehdottaisi, koska 32-bittinen arkkitehtuuri ja natiivi liukuluku -tuki tarkoittavat paljon vähemmän kellojaksoja monimutkaisissa laskelmissa.
  • Niillä on myös enemmän RAM-muistia, mikä tarkoittaa, että laiteohjelmisto pystyy hallitsemaan enemmän ominaisuuksia ja näyttämään kauemmas eteenpäin suunniteltaessa liikettä.
  • Heillä on myös enemmän ohjelmatilaa, mikä tarkoittaa, että laiteohjelmisto voidaan haluttaessa koota yhtenä monipuolisena rakennelmana, joka kattaa kaikki mahdolliset tulostimet (kuten RepRapFirmware ja Smoothieware tekevät) ja siten loppukäyttäjät eivät Laiteohjelmiston määrittämiseksi ei tarvitse muokata ja kääntää koodia Arduino IDE: ssä. Atmega-linja vaatii satoja ehdollisia koontilauseita laiteohjelmistossa, jotta käyttämättömät ominaisuudet voidaan jättää binaariin muistin jalanjäljen saamiseksi.

Kaikki sanottu, siirtyminen 8-bittisestä Atmega AVR -laitteesta 32-bittinen ARM Cortex-M3 on edelleen vain päivitys 1990-luvun lopun prosessorista 2000-luvun alun prosessoriksi. Kumpikaan ei ole millään tavalla "moderni". (Esimerkiksi Redeemin ja MachineKitin käyttämä BeagleBone Black puhaltaa kokonaan maksun suoritustehoon ja muistiin. Mutta näillä vaihtoehdoilla on tällä hetkellä jyrkät oppimiskäyrät.) Korttia voi silti tukkia tulostus erittäin nopeaa, kun käytössä on paljon ominaisuuksia. Se on iso päivitys Atmegalla, mutta ennustan sen korvaavan paljon nopeammilla ohjaimilla lähivuosina. Ilmoitukset tulevista seuraavan sukupolven ohjainlevyistä ovat jo virtaamassa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että vastaus on kyllä, Due-tyyppinen kortti on hyvä ostos, jos haluat korkean suorituskyvyn tulostimen. Se täyttää yli 99% käyttäjän tarpeista tänään. Mutta se korvataan muutaman vuoden kuluttua, aivan kuten Atmegat korvataan nyt.

Mitä tulee tiettyihin Due-kilpiin, suosittelen lämpimästi, että EI mene RAMPS-FD: n kanssa. Aasian yritykset kloonasivat sen myyntiin ennen suunnittelun valmistumista, mikä ilmeisesti sai alkuperäisen suunnittelijan luopumaan siitä ennen selvittää kaikki viat. RAMPS-FDv1: llä on joitain ikäviä suunnitteluvirheitä, kuten lämmittimet, jotka kytkeytyvät päälle, kun laiteohjelmisto vilkkuu. RAMPS-FDv2 on parempi, mutta voi kokea epäluotettavaa ja outoa käyttäytymistä johtuen ratkaisemattomista ongelmista piireissä, joiden tarkoituksena on tehdä siitä yhteensopiva sekä 3v3-levyjen, kuten Due- että 5v-levyjen, kuten Mega, kanssa. (Esimerkiksi termistorin jännitteen vertailupiiri on muutettava toimiakseen oikein, ja 3v3-5v-tasonsiirtimissä näyttää olevan ajoitusongelmia.)

RADDS on hyvä Due-suoja. vahva> Se on yksinkertaisempi, luotettavampi ja pienempi versio RAMPS-FD: stä. Se on erittäin suosittu Saksassa ja on äskettäin (loppuvuodesta 2015) tullut myyntiin Yhdysvalloissa.

Suosittelen myös Due R3-E: n ostamista tavallisen Due R3: n sijaan. Anekdotisesti "E" -versio näyttää poistavan joitain laiteohjelmiston käynnistysongelmia, joita voi ilmetä, kun piirilevyä käynnistetään ensimmäisen kerran nimellisjännitettä pienemmällä virralla.

Yksi mahdollinen takaisku johtuu siitä, että Arduino ilmoitti juuri, ettei enää valmistaa sitä. Joten kaikki uudet Due-levyt tästä eteenpäin tekevät kolmannet osapuolet. Se ei ole välttämättä huono, koska se on avoimen lähdekoodin ja monet muut yritykset jatkavat varmasti niiden tekemistä, mutta Arduino ei enää tee niitä.

Yhden kortin vaihtoehdoissa, jotka käyttävät samaa SAM3X8E-prosessoria kuin Due, Duet 0.8.5 on tulossa melko suosituksi. (Se käyttää RepRapFirmware-ohjelmaa, jolla on hienoja Delta-ominaisuuksia.) Alligaattori ajaa Repetieria. Teoksissa on myös useita muita beeta-, kokeellisia / kehitystauluja. Yhteisö näyttää siirtyvän kohti Due and Due -yhteensopivia tauluja muiden vaihtoehtojen yli.

Minulla on hyvin rajallinen valinta paikallisen toimittajan puuttuessa. Voin löytää vain ramppeja-fd. Onko olemassa tapa erottaa ennenaikaiset kloonit ja uudemmat?
Tietojeni mukaan ei ole käytettävissä "hyllyltä" täysin toimivaa RAMPS-FD-korttia. Yritykset, joiden näen myyvän niitä (esim. Geeetech), ovat tunnettuja kloonaamisesta myytäväksi suunnitelmiksi suoraan avoimen lähdekoodin tiedostoista testaamatta, toimivatko ne. Inhoan sanoa sitä, mutta olet todennäköisesti parempi kuin Atmega / RAMPS, joka käyttää Repetieria kuin Due / RAMPS-FD.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...