Kysymys:
Miksi tulosteeni siirtyy y-akselia pitkin 2-3 cm?
CuriouSir
2016-03-30 23:30:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on ongelma tämän ID3-tulostimen kanssa, joka käyttää ABS: tä - jossain vaiheessa tulostuksen aikana tulostuspää siirtyy y-akselille 2-3 senttimetriä. En voi määrittää, miten tai miksi se tekee tämän. Se on siirtynyt positiiviseen Y-suuntaan ja negatiiviseen Y-suuntaan saman kappaleen erillisillä osuuksilla (joka on vain pokerimerkki, jonka löysin Thingiversesta).

Onko tämä ohjelmisto-ongelma (Simplify3D) vai laitteisto-ongelma? Voiko kukaan ehdottaa korjausta?

Katso seuraavat kuvat:

3D print exhibiting positive Y displacement mid-print

Close up of 3D print exhibiting positive Y displacement mid-print

Neljä vastused:
tbm0115
2016-03-31 01:49:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tätä on tapahtunut minulle aiemmin, ja tässä on muutamia asioita, joiden mielestäni voin olla syynä:

  • Rajakytkin laukaisi. Työtoverini pystyi toistamaan ongelman laukaisemalla manuaalisesti rajakytkimen tulostuksen aikana. Jotenkin tämä näytti aiheuttavan suhteellisen akselin siirtymisen hänen MakerBot Replicator 2 -laitteellaan.
  • Ohitetut vaiheet. On mahdollista, että jos askelmoottori pysähtyy liiallisen kuormituksen takia, se voi ohittaa vaiheet. Minulla on kaksoisekstruuderi, joten jos osa käpristyy todella huonosti, toinen suutin jää kiinni painatukseen. En ole varma, miten tämä toimii, mutta työtoverini ehdotti tätä ongelmaksi.
  • USB-yhteys. Olin leikannut mallin ja yrittänyt tulostaa USB-yhteyden kautta, mutta joka kerta, kun yritin tulostaa, törmäsin "muutokseen" samaan tarkkaan paikkaan. Viipaleen avulla vietin kuitenkin G-Code-tiedoston ja tulostin koneiden SD-kortilta ilman virheitä.
  • Slicing Engine -virhe. Tämä on yhteydessä USB-yhteys -ongelmaan. Huomasin, että ongelma ilmeni viipalointimoottorini päivittämisen jälkeen. Ratkaisumme pitkällä aikavälillä oli asentaa edellinen versio, joka oli vakaa minulle. Käytin MakerWare 2.4.2 -ohjelmaa ja palasin takaisin MakerWare 2.4.1 -käyttöjärjestelmään.

Jos tulostat USB-yhteyden kautta, suosittelen vientiä G-Code-koodiin, jos pystyt tulostaa SD-kortilla, kunnes löydät vakaan version ohjelmistosta koneellesi. Tämä on ollut toistettavin ratkaisu minulle aikaisemmin.

Yritin tulostaa suoraan microSD-kortilta - minulla oli edelleen ongelma. Vaihtoehtojen sulkeminen hitaasti pois ...
Tom van der Zanden
2016-03-31 00:54:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikuttaa epätodennäköiseltä, että kyseessä on ohjelmisto- tai G-koodiongelma, sen sijaan näyttää siltä, ​​että Y-moottoristasi puuttuu ajoittain joitain vaiheita. Tähän on kaksi mahdollista syytä:

  • Askelmoottorin nykyinen raja on asetettu liian matalaksi, mikä rajoittaa moottorin tuottaman momentin määrää. Kun tulostuspää kohtaa jonkin verran vastusta (esimerkiksi johtuen törmäyksestä mallissasi), moottori ohittaa vaiheet, jolloin malli siirtyy.

  • Askeleen nykyinen raja kuljettaja on asetettu liian korkealle. Askelmoottori ylikuumenee ja lämpösuoja sammuttaa sen väliaikaisesti. Jotkut vaiheet menetetään, kun se on sammutettu.

On olemassa useita tapoja laskea moottorin ihanteellinen virta ja asettaa se yleismittarilla, mutta yksinkertaisempi tapa on käännä se alaspäin ja käännä sitä sitten hitaasti. Käännä sitä ylöspäin sen kohdan yli, jossa akseli liikkuu luotettavasti.

Kiitos ehdotuksesta, kokeilen ensin muita asioita (SD-kortti, ohjaustankojäähdytys), koska minulla ei rehellisesti ole aavistustakaan kuinka säätää nykyisiä rajoja. Oletan, että tämä on asetus, jota en voi muuttaa ohjelmistossa?
Nykyistä rajaa voidaan säätää useimmissa askelmoottorien ohjainlevyissä. Se on kortin potentiometri (sinun pitäisi nähdä erillinen levy kullekin akselille / ekstruuderille).
darth pixel
2016-03-31 10:50:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli täsmälleen sama vaikutus, kun stepstickit ylikuumentuivat. Joten ratkaisuni oli lisätä jäähdytystuuletin ja vähentää virtapuomien virtaa. Tietenkin jäähdytyselementti on ilmeinen.

Huomaa, että eri akseli vaatii eri virran Esimerkiksi Prusassa ja klooneissa X ja Y tarvitsevat hieman vähemmän virtaa, koska yksi sauva ohjaa yhtä moottoria, mutta Z-akseli käyttää yleensä kahta moottoria, jotka on kytketty yhteen ohjaimeen.

Toistaiseksi tämä näyttää olevan asiaankuuluva asia. Pystyin suorittamaan useita tulosteita ilman siirtymäongelmia kiinnittämällä tuulettimen puhaltamaan askelmiin. Minun on silti löydettävä pysyvämpi ratkaisu kuin mitä olen liittänyt yhteen, mutta tämä toimii!
Olen lisännyt kehyksen asettamaan tuulettimen pysyvästi piirilevyn sivulle
zoomtronic
2016-11-22 03:19:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minun tapauksessani ratkaisu oli käyttää Slic3r Cura: n sijaan. Curalla on joitain ongelmia.

Tällä ei ole mitään tekemistä käytetyn viipalointilaitteen kanssa (mutta kenties nopeuden / kiihtyvyyden pienentäminen viipaleessa voi auttaa, mutta se ei ole ominaista cura / slic3r: lle) ja on melkein varmasti askelmoottori / mekaaninen ongelma. "Jotkut kysymykset" on hyvin epämääräinen, huolehdittava tarkemmin?
@zoomtronic On suositeltavaa tarkentaa vastaustasi, koska sitä pidetään tällä hetkellä "huonolaatuisempana". Voit parantaa vastaustasi harkitsemalla laajentamista siihen, mitä "kysymyksiä" Cura on ja miksi se ei toiminut sinulle, samoin kuin kuinka slic3r oli tilanteen parannus.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...