Kysymys:
Kuinka paljon eristystä tarvitsen?
Greenonline
2016-12-01 17:53:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen tutkinut korkkilevyn eristystä 200 mm x 300 mm alumiinista PCB-lämpöpatjaa, en ole täysin varma kuinka paksun sen pitäisi olla. Muutaman millimetrin painokorkeuden menettämisen ja riittävän asennuksen välillä näyttää olevan kompromissi.

Olen nähnyt 10 mm paksuja pöytämattoja ja sitten 5/3/2 mm paksuja korkkieristyslaattoja. Joillakin foorumeilla ihmiset sanovat käyttävänsä kahta 2 mm: n levyä alumiinilämmittimen alla ja sitten vielä 1,5 mm: n alumiinilevyä niiden alla, pitääkseen sitä kokonaan (lähde: Re: Tarvitaanko korkkilevyä lämmitetyn sängyn alla? ).

Toivottavasti tämä ei tule esiin kuinka pitkä on merkkijono -tyyppisenä kysymyksenä. Yritän vain saada oikean määrän ensinnäkin samalla kun kulutan mahdollisimman vähän ja pidän massa / tilavuus ja korkeus alhaalla. Jos joku muu on jo käynyt läpi empiiriset mukautukset itse, se saattaa säästää aikaa ja kustannuksia, kun joudun testaamaan erilaisia ​​kokoonpanoja.

  • Riittäisikö vain 2 mm paksu korkkitausta?
  • Onko 10 mm: n ylijännite?
  • Auttaako hopeakalvotausta huomattavasti, jolloin se voi vähentää korkin paksuutta?
Korkki on verinen halpa. Miksi huolehtia - paitsi se, että se on syttyvää. Tulen sytyttämiseen tarvitaan vain termistorin vikaantuminen tai irtoaminen. Käytän syttyvää materiaalia, jos aiot eristää.
@CarlWitthoft - OK, kiitos, tämä on ensimmäinen kerta, kun olen todella ajatellut syttyvyyskysymyksiä, vaikka olin lukenut, että korkki on parempi kuin pii / kumieriste, koska vähemmän haitallisia höyryjä vapautuu.
Jos haluat todella mennä eristykseen, osta [aerogeeliä] (http://www.aerogel.org/)!
@tbm0115 - :-) Se näyttää todella huippuluokkaa, mutta on valitettavasti vähän tyyris.
@Greenonline Minun on myönnettävä, että sinulla olisi tyylikkäin 3D-tulostin, jossa osa klassisesta Silica Airgelistä eristää koneesi!
@CarlWitthoft - Koska korkin syttymislämpötila on 300 ° C, ihmettelen, onko palovaaraa todella. Tiedätkö joitain esimerkkejä korkin polttamisesta tai palamisesta, kun sitä käytetään lämmöneristeenä? Katso kysymykseni [Onko kukaan kokenut korkkilämpöeristyksen palamista tai palamista?] (Http://3dprinting.stackexchange.com/questions/3122/has-anyone-experienced-scorching-or-burning-ofork-heatbed- eristys)
Korkin polttaminen on vaikeaa silloinkin, kun HALUAT sen palavan ... Korkki on arkkien ulkokerros ja sen tarkoituksena on nimenomaan suojata laitosta tulipaloilta. Sanoisin, ettei melkein ole liekkiriskiä.
üks vastaus:
Sean Houlihane
2016-12-03 21:13:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koska 50% sängystä on eristämätöntä, pienennät varmasti tuottojasi heti, kun aloitat eristyksen lisäämisen.
Tällä alueella luulen, että katsot 1,2 W kelviniä kohti 2 mm paksuudella.

Arvasin vähän näillä tehoilla, mutta karkeasti, ehkä 100 W: sta eristämättömästä, 75: stä 2 mm: lla, 60 W: sta 4 mm: stä. Voit saada kohtuullisen tarkan mittauksen tehosta katsomalla lämmityselementin toimintajaksoa.

Itse asiassa ei ole selvää, onko ensisijaisena tavoitteena vähentää energiaa / ylläpitää erittäin korkeaa lämpötilaa tai nopeutta. alkulämmitys. Voit sijoittaa väliaikaisen korkkiarkin sängyn päälle (mieluiten ulottuvan reunojen yli konvektion estämiseksi), mikä parantaa huomattavasti lämmitysaikaa.

Paljon kiitoksia vastauksesta. Luulen, että ymmärrän mitä tarkoitat, mutta vain muutaman asian selventämiseksi: Tarkoittamalla _ pienentämällä tuottoja_ tarkoitat, että jokainen eristyspaksuuden lisäys antaa vastaavasti pienemmän _ todellisen eristeen lisääntymisen_ (jolla on luultavasti järkevää)? Liittyvätkö luvut 100/75/60 ​​W lämpöalustan pitämiseen samassa lämpötilassa (ts. 70 ° C) käytetylle teholle? Ilman (välttämättä) halua päästä matematiikkaan liikaa, perustuvatko nämä luvut voimaan _liiketoiminta-arvot_ kokemukseen vai tulitko niihin lukuihin kaavan avulla?
Kyllä, eristeen kaksinkertaistaminen ei kaksinkertaista virransäästöä. Numerot ovat arvauksia, minun täytyy työskennellä enemmän matematiikan parissa, jotta saisin oikean vastauksen.
Harkitse myös korkkia sängyn päällä lämmityksen aikana.
Kyllä, se on hyvä idea ... Muistan lukeneen jossain, että joku ehdotti jopa aaltopahvia.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...