Kysymys:
3D-tulostuksen vaara litiumioniakulla
K Mmmm
2018-04-24 23:25:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joten ostin Lulzbot Minin pari kuukautta sitten ja ladasin viimein Ultimakerin version Cura ... Boy ... olenko kadonnut ...

Yksi ominaisuus, jonka Ultimaker Cura toteutti, Olen etsinyt "tauko z-korkeudella" -ominaisuutta ("jälkikäsittelytyökalu"). Rakennan elektroniikkalaitteen prototyyppejä, ja kahden toisiinsa napsahtavan kappaleen luominen näyttää paljon pahemmalta kuin yhden kappaleen tulostaminen. Jos voisin keskeyttää tulostuksen, laittaa elektroniikan ja jatkaa tulostamista, laite näyttäisi paljon ammattimaisemmalta (vaikka sen valmistaminen vie kauemmin).

Huolenaiheeni on vain litiumioniakku. Juuri nyt tulostan TPU: lla. Lämmitetyllä 40 asteen sängyllä ja kuumennetulla ekstruuderilla 240 celsiusasteella näyttää olevan merkittävä riski, että litiumioniakku saavuttaa yli 60 celsiusasteen lämpötilan (vahingoittaa kennoa ja aiheuttaa räjähdysvaaran). Myönnän, en ole varma, mitä "60 astetta" todella tarkoittaa. Se voi tarkoittaa, että vain yhden osan pakkauksesta on saavutettava tämä lämpötila, tai se voi tarkoittaa, että koko LiPon sisäisen lämpötilan olisi saavutettava tämä. Kummassakin tapauksessa luvut eivät näytä hyvältä.

Toisaalta, lämmitetyn sängyn ei tarvitse pysyä lämmitettynä muutaman ensimmäisen kerroksen ulkopuolella? Lisäksi voin luoda "katon" LiIon-akulle, jonka voin liu'uttaa sen alle, tarjoten eristävän TPU: n ennen muuta laitetta. Luulen, että painatus tapahtuisi näin turvallisesti, mutta ilmeisesti räjähdys olisi todella huono. Aivan kuin se todennäköisesti polttaisi taloni alas, ja nukkuisin, kun se tapahtui.

Onko jollakin kokemusta tämän tekemisestä? Onko keino sammuttaa lämmitetty sänky puolivälissä? Voin lisätä g-koodirivin tauon aikana? Vaikuttaako tämä lopputulokseen mielestäsi? Olenko vainoharhainen? Voiko ekstruuderi todella kuljettaa lämpöä 1-2 mm: n eristeen läpi ja aiheuttaa räjähdyksen? Kukaan tietää, kuinka lämpö kulkee alkuperäisestä, nestemäisestä painomateriaalista muun rakenteen läpi?

Onko sinulla vielä neuvoja tai asioita, jotka minun pitäisi harkita ennen tämän toteuttamista?

A tarkempi taukotyyppi voi olla hyödyllinen, jos joku tietää sellaista.

Onko akun kääriminen johonkin lämpöön johtavaan vaihtoehtoon? Yleensä pariston asettaminen lämmittimen viereen on iso ei-ei. Et halua olla lähellä, kun se menee pieleen, et myöskään talosi.
En ole varma, miksi sinäkin upotat akun näin. Kuulostaa siltä, ​​että rakennuksesi tekee siitä irrotettavan.
@Mast Koska yksikään elektroniikkavalmistaja ei tee niin.
Yksi lisähaittapuoli tälle osasi tulostamismenetelmälle on, että pystyt tuottamaan osan vain, kun sinulla on käsillä sisäisiä komponentteja. Jos suunnittelet osan niin, että se voidaan tulostaa ilman sisäisiä komponentteja, voit luoda osia myös ilman sisäisiä komponentteja ja ehkä parantaa uusien "laitteiden" luomisen nopeutta hankkimalla tarvikkeita tästä osasta, josta vain ammut.
Totta, mutta yhdelle tai kahdelle erittäin mukavalle prototyypille se voi olla kunnossa.
jäädytä akku ennen tulostamista ja tulosta kerrokset akun viereen mahdollisimman nopeasti + paksuus. Voit asettaa lämpötilan gcode-koodiksi tai manuaalisesti ylikulkua etupaneelissa.
Aion huomata, että jos päätät mennä tälle reitille, tutki, kuinka sammuttaa paristot. Uskon, että vesi vain pahentaa sitä ..
Kuusi vastused:
Aaron Havens
2018-04-25 01:09:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minun täytyy nähdä mallisi kommentoidaksesi enemmän, mutta miksi ei vain vaihtaa malliasi kannella tai yläosalla, joka voidaan joko sulattaa myöhemmin tai kiinnittää muulla tavalla?

Lämmitetty sänky on mahdollista sammuttaa tietyn kerroksen jälkeen. Näyttää siltä, ​​että täällä käydään keskustelua G-koodin kanssa: Voiko Cura sammuttaa lämmitetyn sängyn osittain tulosteeksi?

Vältäisin henkilökohtaisesti akun altistamista lämmölle jonka muodostaa hotend tai rakennuslevy. Pelkästään tulostimet voivat polttaa talosi. Miksi yhdistää se litiumioniakun mahtavaan tehoon?

Vastauksesi ensimmäisen virkkeen tulisi olla kommentti alkuperäiseen kysymykseen (tosin kysymys itse jo osaa siihen). Olet yhteydessä keskusteluun lämmitetyn sängyn sammuttamisesta, mutta mieluummin meillä on itsenäisiä vastauksia. Voisitteko tiivistää linkitetyn keskustelun pääkohdat täällä?
Simon Richter
2018-04-25 13:12:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lisäkomentoja voidaan lisätä suoraan tietylle Z-korkeudelle, eikä niitä tarvitse syöttää manuaalisesti.

Siitä huolimatta on huono idea sammuttaa lämmitetty sänky tulostuksen aikana, koska tämä irrottaa esineen usein sängystä kokonaan (siinä mielessä lämmitetty sänky on ensinnäkin: parempi tarttuvuus tulostuksen aikana ja helpompi poistaa sen jälkeen).

En tulosta akku sen kiinnittämiseksi, ei vain siksi, että se todennäköisesti vahingoittaa akkua, vaan myös pitää akun vaihdettavissa. Muiden mallien sulkeminen koteloon on mahdollista, mutta normaalisti on helpompaa tulostaa kaksi erillistä osaa, jotka voidaan ruuvata yhteen piirilevyssä olevan reiän läpi.

Joten, kokemus: se ei yleensä ole sen arvoista. .

Gertsen
2018-04-25 15:39:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos lämpöpatja on 40 ° C: n lämpötilassa eikä se ole vaarallinen vasta 60 ° C: n lämpötilassa, en huolehdi.

Lämpöpatja lämmittää tulostetun kohteen, ei tulostuspään. lämmittää sitä ilmeisesti pienellä paikallisella alueella tulostettaessa, mutta lämpö haihtuu nopeasti ja vaikuttaa vain hyvin vähän esineen lämpötilaan.

Jos olet huolissasi, yritä hankkia lasermittari ja seuraa akun pintalämpötilaa testitulostuksen aikana. Ne ovat kuin 10 dollaria, joten kokeileminen ei ole suuri investointi.

Vaihtoehtoisesti voit ehkä tehdä testitulostuksen jalustalla -akku akulle ja upota lämpötila-anturi valmiustilaan ja seuraa lämpötilaa reaaliaikaisesti tulostuksen aikana.

Lasermittari on hieno idea.
Minulla on henkilökohtaisesti ollut epäonnea lasermittareiden kanssa. Katsoisin myös näitä Flir-lämpökameroita, ainakin tallenteita. Hanki käsitys kuinka se toimii.
Voisitko kertoa tarkemmin, kuinka sinulla on ollut huonoa onnea lasermittareiden kanssa? Toistaiseksi, kun olen käyttänyt niitä, he ovat aina toimineet odotetulla tavalla. He tarvitsevat jonkin verran käytettävissä olevaa aluetta mitattavaksi, eivät voi mitata jotain niin pientä kuin muutama millimetri, tarvitset ainakin muutaman neliösenttimetrin, mutta tällaisen akun pinta-ala on riittävän suuri mitattavaksi.
Sean Houlihane
2018-07-31 00:37:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikka sänky voi nousta vain 60 °, akun yläpuolella oleva ekstruusio on lähempänä 200 ° C. Myönnetään, että lämpövirta on melko alhainen, mutta se aiheuttaa silti akun ikääntymisen. Vähintään eriste tai akun yläpuolella oleva pakkaus tuntuisi järkevältä liikkeeltä. Tämä voisi olla painettua materiaalia, ja voit tulostaa yläosan, jos haluat todella sinetöidä osan.

Muista myös, että kun LiPo-solut ikääntyvät, ne tuottavat kaasua (tämä on suunniteltu loukkuun pussiin ) ja turvota. Sinun tulisi yrittää välttää puhkeamisen riskiä, ​​jos näin tapahtuu.

StarWind0
2018-05-23 02:26:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

No. Ensimmäinen. Jos ajattelet, hmm tämä voi aiheuttaa räjähdyksen. ÄLÄ tee sitä. VAKAVASTI. Muokkaa muotoilua, jotta voit asettaa pariston paikalleen.

Suurin osa ohjelmistoista antaa sinun asettaa lämmittimen lämpötilan per kerros. Minun on asetettu yksinkertaistamaan 3D: tä. Käytän yleensä tätä asetusta kuumaan päähän, koska haluan, että ensimmäinen kerros on kuuma. Sinulla on huonoja tuloksia tekemällä tämä sängyn kanssa, koska saatat todennäköisesti aiheuttaa tulostuksen laajenemisen tai kutistumisen niin paljon, että se ponnahtaa pois. Et parempi käyttää lämmitettyä sänkyä tulostamiseen kuin sammuttaa se. Tutki myös lautoja. Näin makerbot auttaa lieventämään lämmittämättömiä sänkyjään. Myös fani auttaa.

ÄLÄ KOSKAAN kokeile mitään, mikä saattaa mahdollisesti räjähtää jotain. On olemassa monia muuttujia, joita et tiedä, kuten kuinka johtava muovi on ja kuinka paljon kuluu hotendin läpi akkuun. Tai kuinka poikkeavat tämän akun teknisistä tiedoista.

dgrat
2018-05-23 15:27:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pura akku kokonaan, jolloin kalvo rikkoutuu, joten syttymisvaara ei ole. Akkukennot on yleensä suojattu Kapton-teipillä (LiPo) tai ehkä jopa metallilla (LiIon). Molemmat kestävät 240 ° C: n lämpötilan. Haittapuoli on, että solut vaurioituvat syvän purkautumisen jälkeen. Hävitä akku myöhemmin.

> Näin käy myös, jos lämmität akkua tarpeeksi (>> 60 astetta). Itse kaasut voidaan sytyttää uudelleen, mutta ne siepataan ilmatiiviiseen Kapton-kirjekuoreemme :) Näiden kaasujen sytyttäminen on verrattavissa lyhyeen välähdykseen suihkepullolla.

Lämpötila ei riitä kirjekuoren vahingoittumiseen. Liuottimet eivät myöskään ole kovin vaarallisia tällä lämpötila-alueella. Mikäli kalvo mekaanisesti hajoaa, mitään ei enää tapahdu.

Liuottimet ja lisäaineet:

Solvents and Additives

Voisitteko antaa viitteitä, joihin voit linkittää, mikä tukisi vaatimustanne? Ei vain, kuten sanot, LiPo vahingoittuisi (todennäköisesti peruuttamattomasti), mutta en ole myöskään varma siitä, olisiko hirvittävän turvallista lämmittää jopa _ tunkeutunutta LiPoa.
Myös täysin tyhjentyneen LiPo: n lataaminen on melko huono idea. Jotkut heistä ovat räjähtäneet (eivät räjähtäneet) sen jälkeen.
Pitäisi olla selvää, miksi kirjoitat tämän?


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...