Kysymys:
Viedäänkö STL ASCII: ksi tai binaariksi?
Pedro Miguel Pimienta Morales
2019-08-29 00:18:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun viet viedä mallia Fusion 360: n tai Meshmixerin avulla, huomaan, että on olemassa kaksi vaihtoehtoa. Voisiko tallennushetkellä valittu muoto vaikuttaa lopulliseen malliin?

enter image description here

Kolme vastused:
Dan Hulme
2019-08-29 13:08:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nämä kaksi muotoa sisältävät samat tiedot mallista, mutta binaarimuoto on paljon pienempi , joten se tuottaa pienempiä tiedostoja samasta osasta, mutta niiden pitäisi toimia samalla tavalla. Toisin sanoen, jos otat täsmälleen saman mallin, tallennat sen binaarisena STL: nä ja ASCII STL: ksi, binaarinen STL-tiedosto vie levyllä vähemmän tavuja . Tulostetun mallin kolmiomäärä ja mitat pysyvät samana .

Tässä on muutama tärkeä poikkeus:

  1. En tiedä nimenomaan Meshmixeristä, mutta joillakin työkaluilla on täysin erilaiset koodipolut näiden kahden muodon viemiseen. Yhdellä viejällä voi olla vika, jota toisella viejällä ei ole. Sama pätee viipaleeseen, jossa voi olla vika, joka lukee toisen kahdesta STL-tyypistä, mutta ei toista. Tässä tapauksessa on valtava ero, mitä käytät, mutta huomaat vain, kun joku menee pieleen. Tämän fred_dot_u koki hänen vastauksessaan.

  2. Joillakin työkaluilla on tapa laittaa väritiedot binaariseen STL-muotoon, mikä ei ole mahdollista ASCII-muodossa. Jos mallissasi on värillisiä kolmioita, saatat huomata, että binäärinen STL säilyttää värit, kun taas ASCII STL menettää värit. Onko tällä merkitystä sinulle, riippuu siitä, mitä tulostustekniikkaa käytät. Suurin osa viipaleista ei voi käyttää näitä värejä joka tapauksessa - ja sivuuttaa sitten väritiedot tuonnissa.

ASCII STL -muoto on vanhempi kuin binaarimuoto, joten saatat löytää joitain hyvin vanhat ohjelmistot voivat ymmärtää vain ASCII STL -tiedostoja, mutta ellet työskentele tällaisten vanhojen ohjelmistojen kanssa, on yleensä parempi käyttää binaarimuotoa. Pienemmät tiedostot eivät vain säästä levytilaa: ne on myös nopeampi käsitellä ja siirtää sähköpostitse tai palvelimilla.

Kiitos, fusion 360: llä on kaksi vaihtoehtoa, en tiennyt sitä, mutta kun kerroit pienemmäksi, kaikkien mallien tulisi olla tai vain monikulmio luovat muodon
@PedroMiguelPimientaMorales Olen lisännyt lauseen ensimmäiseen kappaleeseen, jotta asia olisi selkeämpi. Vastaako tämä kysymykseesi?
Kyllä vastauksesi, mutta kuten kaikki tämä asia 3D-tulostin on, aion tehdä joitain testejä erilaisilla tiedostoilla ja mallilla ja harjoitella ja nähdä, mikä on tulos
Tom van der Zanden
2019-08-29 13:34:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valitse aina vaihtoehto binaarinen . ASCII-tiedostot ovat suurempia ja hitaampia tallentaa ja ladata. Ei ole mitään syytä koskaan käyttää ASCII: ta, ellet käytä ohjelmistoa, joka ei ole yhteensopiva binaaritiedostojen kanssa.

Voisiko tallennushetkellä valittu muoto vaikuttaa lopulliseen malliin?

Kumpikaan valinta ei käytännössä vaikuta malliin. Näiden kahden muodon välillä on joitain hienovaraisia ​​eroja, kuten binääri pystyy tallentamaan attribuutin kolmiota kohti (jota joskus käytetään värin esittämiseen), ASCII pystyy tallentamaan kiinteän aineen "nimen" tiedostoon, kun taas binääri voi tallentaa 80-tavuinen otsikko, joka sisältää metatietoja, binäärinen on rajoitettu 32 bitin tarkkuuteen, kun taas ASCII: lla on teoriassa mahdollisuus käyttää mielivaltaista tarkkuutta. 99,9%: ssa kaikista käyttötapauksista ei kuitenkaan ole eroa, joten on suositeltavaa käyttää binaarista sen pienempää tiedostokokoa varten.

ASCII: een kohdistuu myös eroja desimaalimuunnoksissa tiedostoa tuottavassa prosessissa ja sitä kuluttavassa prosessissa. Binaarimuodossa käytetään IEEE-tarkkuutta, jolla on kiinteä tulkinta.
fred_dot_u
2019-08-29 00:58:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen joskus kokenut ongelmia käyttäessäsi binäärisesti vietyä Meshmixer-mallia. Käytetyt viipaleet ovat olleet Simplify3D ja Prusa Slicer 2.0 ja mahdollisesti aiempi versio. En ole yrittänyt ratkaista ongelmaa muuten kuin muuttamalla kyseisen mallin vietäväksi ASCII: ksi, joka sitten ratkaisee ongelman. ASCII-tiedostot ovat suurempia, mutta se ei ole mielestäni merkittävä tekijä.

Jos käytät ohjelmaa, joka ei pysty käsittelemään binaarista vientiä, on tarpeeksi yksinkertaista korvata malli ASCII-muodossa.

Kiitos nopeasta vastauksesta, suuremmalle mallille käytetään ASSCII-muotoa, ja suosittelet binäärimuodon välttämistä, jos ohjelmistoilla on ASSCII-vaihtoehto?
Ehdotan, että jompikumpi toimii, ellet löydä ongelmaa binaarimuodossa. Siinä vaiheessa siirtyminen ASCII: een pitäisi poistaa ongelman. Mallin koko ei ole huomio, vaan se, että ASCII-tiedosto sisältää enemmän tietoja kuin vastaava malli binaarimuodossa.
Tämä on ollut kokemukseni myös Cura: sta - minulla on ollut pari binaarista stl-tiedostoa, jotka eivät lataudu viipaleeseen, kun sama malli on tallennettu kuin ASCII-stl.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...