Kysymys:
Ekstruusio loppuu tulostuksen aikana
Marco
2018-06-09 15:47:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaihdoin hehkulangan (PLA) Wanhao-kopiokoneessani I3 +. Lopetin ensimmäisen tulostusyrityksen, kun huomasin, että "viivat" olivat liian ohuita. Viipaloin uudelleen korkeammalla lämpötilalla (195 ° C 190 ° C: n sijaan). Tulostus alkoi nyt ongelmitta, mutta noin 25%: n kuluttua hehkulangasta ei enää tullut ekstruuderista. Mikä voi olla syy ja miten voin ratkaista sen?

Hehkulanka on Vertexistä, harmaa. Testattavana käytettävä esine on 20 mm: n ontto kuutio Thingiversestä, jota olen käyttänyt myös edelliseen filamenttiin.

En ole varma, että tämä on tukkeutumisongelma, koska tulosteen alussa ei ole ongelmia. Se vain pysähtyi 25%: n jälkeen. Kun aloitin uuden painoksen, pystyin lopettamaan nostamalla lämpötilaa.

Olet todennäköisesti tukkeutunut. Huomaa, että 3D Printing SE: ssä on muutama aihe tästä aiheesta. Kysymyksesi on mahdollinen kaksoiskappale [saan prusa i3: n, jos minulla on suuttimen tukkeuma, voinko päästä eroon helposti vaihtamalla suuttimen?] (Https://3dprinting.stackexchange.com/questions/ 5191 / im-getting-a-prusa-i3-jos-minulla on suuttimen tukkeuma-voin helposti päästä eroon-se-by: stä); hyväksytty vastaus voi kiinnostaa sinua.
Voiko tukkeutumista tapahtua tulostuksen aikana? Painettu osa on hyvälaatuista nyt, kun käytän korkeampaa lämpötilaa. Se vain pysähtyi yhtäkkiä.
Kaksi vastused:
Marco
2018-06-09 18:52:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muutin painatuksen vastaamaan joihinkin @kdtop vastauksessa esitettyihin kysymyksiin. Tulostus alkoi, mutta tulos ei ollut johdonmukainen ja joskus pysähtyi. Lämpötila on 195 ° C ja joskus 'putoaa' 194 ° C: seen. Ensin työnsin uutta todellista niin, että ekstruuderin ei tarvinnut vetää niin paljon. Kun tämä ei ratkaissut ongelmaa, muutin lämpötilan 200 ° C: seen. Nyt tulos oli yhtenäinen ja tulosteeni oli valmis. Se ei ollut yhtä hyvä kuin mitä tein edellisen filamenttini kanssa. Yläosa ei ollut niin siististi suljettu. Vain viimeiset 2 kerrosta peittivät enemmän tai vähemmän 100% pinnan (ehkä 200 ° C on liian korkea tälle?).

Minulle ratkaisu on nostaa lämpötila 200 ° C: seen (tai ehkä 205 ° C).

Minulla on Lutzbot Mini ja käytän Curaa. Huomasin, että suuttimeni tukkeutuu, jos jokainen kerros on liian pieni. Jos kuutiosi on 20 mm ohuilla seinillä, olen samaa mieltä kanssasi siitä, että takaisinveto voi aiheuttaa rehun ylikuumenemisen, pehmenemisen ja tukkeutumisen. Jos et halua tulostaa korkeammassa lämpötilassa, voit yrittää tulostaa tarkemmin. Joskus se toimii. Yritän myös välttää pieniä kerroksia tulostamalla useita esineitä kerralla, vaikka pystyn varmasti virittämään tulostimen paremmin.
kdtop
2018-06-09 17:19:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oksastimessani (Cura-lulzbot) on asetus tulostuksen alkulämpötilalle ja sitten tulostuslämpötilalle muutaman ensimmäisen kerroksen jälkeen. Onko mahdollista, että lämpötila on aluksi kunnossa, mutta putoaa sitten liian matalaksi? Onko tulostimesi lukema, joka näyttää nykyisen lämpötilan? Onko lämpötila edelleen OK, kun se pysähtyy?

Kuulostaa siltä, ​​että tulostat näytekuutio, joten oletan, ettei se ole liian suuri. Voisitko simuloida tämän komentamalla tulostimesi suoraan suulakepuristamaan 500 mm: n filamenttia tai pidempään? Sitten katso, onko se tukossa. Se kertoo sinulle, oliko kyseessä fyysinen ongelma tulostimessasi sen sijaan, että G-koodi määrittäisi viipaloidulle tulosteelle muutoksen.

Teen testin toisella esineellä. `Gcode` on sama kuin ennen, kun tulostus on valmis.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...