Kysymys:
Kuinka kytkeä verkkovirtajännite, kun tulostinkortti on kytketty verkkovirtaa lataavaan kannettavaan tietokoneeseen?
K Mmmm
2019-11-01 07:43:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tiedän, että tämä on todella ilmeinen kysymys joillekin ihmisille, mutta olen rakentanut noin 3 levyä tekemällä tämän, joten haluan olla varma ennen kuin rakennan neljännen. Minulla ei ole paljon kokemusta vaihtojännitteen kanssa työskentelystä, varsinkin sen puristamisesta / hakkeroinnista kuin mitä täällä tapahtuu. Luota minuun, että olin viimeinen keino kysyä tätä.

Pohjimmiltaan kammionlämmittimenä käytän noin 120 V: n lämpölamppuja (täällä Yhdysvalloissa). Ongelmana näyttää olevan, että kun liitän kannettavan tietokoneeni korttiin (jos kannettava tietokone on kytketty verkkovirtaan, minkä sen on oltava pitkäaikaista sarjaohjausta varten), joskus minä:

 1. Kuulen sähköiskun ääni - levy on paistettu
 2. Älä kuule sähköiskun ääntä - levy on kuitenkin paistettu

Tulkitsen tältä sen, että Johdotan typerästi 120 V: n lämpölamppuja väärin verrattuna 3D-tulostinkorttini, niin että kun liitän sen latauskannettavaani USB: n kautta, vaihtovirtajännitteet ovat poissa vaiheesta, jolloin korttini paistetaan. Vaihtoehtoisesti se on 12 V / 24 V: n virtalähde, joka on kytketty väärin kaikkeen muuhun verrattuna, joka on myös kytkettävä samaan napaisuuteen. enter image description here

Olin ymmärtäväinen että puristamalla kolmijohtiminen urosjohto:

 1. valkoinen = neutraali
 2. musta = kuuma (tai kuormitettu)
 3. vihreä = maa

... vahvistettu myös alla olevan kuvan vasemmalla puolella:

enter image description here

Joten, Tiedän niin paljon jo. Kysymys on , kun liitän tämän pistorasian tällaiseen releeseen, sain EI , COM , NC toisella puolella ja IN , DC + , DC- toisella puolella. Mikä johto menee COM : lle ja mikä D- : lle? Alusta käyttää COM -merkintää releen kytkemää jännitettä ja D- tarkoittaa mitä tahansa jaettua maata, 3D-tulostinta, lämpölamppua. , tulostinkortti jne ... (Lisätietoja on linkissä releeseen) enter image description here

Tämän 5 V: n releen mukaan se tukee arduino / 3D-tulostimen hallinnoimia vaihtovirtakuormituksia, joten minusta tuntui, että voisin liittää valkoisen johdon sen D- -tappiin (jonka pitäisi myös saada 3D-tulostinkorttini "GND") ja musta johto sen COM -tappiin. Mitä teen kuitenkin vihreästä johdosta? Ei mitään? Oliko myös väärin olettaa, että se tukee tätä toimintoa, kun Arduino on kytketty latauskannettavaan USB: n kautta?

Minun on periaatteessa vain oltava varma, että kannettava tietokone (3-napainen), virtalähteellä (3-napainen), lämpölampuilla (2 tai 3 piikkiä) ja releellä (vain 2-napaisella) on kaikki napaisuus ja ne eivät aiheuta sähköiskua tai paista levyäni. Mutta saan todella ristiriitaisia ​​tuloksia ja paistan paljon lautoja, luultavasti ajattelemalla tätä.

Ole hyvä ja lisää kaavio, joka osoittaa, kuinka kaikki on kytketty. Onko käytetyillä pistorasioilla myös maadoitusliitäntä ja ovatko ne samassa piirissä katkaisijapaneelista?
Mainitset 5 V: n releen, mutta linkki näyttää 12 V: n releen - onko vain linkki päätynyt väärään?
Huomaa, että näitä releitä ei välttämättä ole merkitty oikein, minulla on paketti tarkkoja releitä Amazonilta ja NC ja NO ovat päinvastaiset. Käytä yleismittaria nähdäksesi, onko COM ja NO kytketty, kun mitään ei ole kytketty.
Liitin 12 V: n releen vahingossa - mutta 5 V: n rele näyttää täsmälleen samalta näkyvästi
Neljä vastused:
0scar
2019-11-01 14:11:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Itse asiassa maadoitusta (verkkovirrasta) ei tarvitse kytkeä releeseen, rele keskeyttää "kuuman" tai "neutraalin" (mieluiten "kuuman"), mutta se ei ole mahdollista kaikille pistokkeille, esim. jotkut eurooppalaiset pistokkeet voidaan asettaa 180 ° käännettynä pistorasioihin). Yhdistät yhden keskeytyneistä johtimista COM -tietoon, toisen keskeytetyn johdon (joka menee lamppuihin) NO -kohtaan (tai NC (turvallisuudesta, logiikasta ja / tai mieltymyksistä riippuen). Maadoitusjohto pistorasiasta ei ole ollenkaan välttämätön (jotkut lamppu-amratuurit edellyttävät kuitenkin tämän liittämistä). Katso alla oleva kaavio, se käyttää Arduino Unoa, mutta voit ajatella sen olevan tulostinkortti. Huomaa, ettet koskaan kytke maata verkkovirrasta suoraan tulostinkorttiin!

Connecting lamp to relay

Lähteeseen perustuva kuva: osoyoo .com

Logiikka (releen pienjännitepuoli) on kytkettävä seuraavasti:

 • DC + on relemoduulin jännitesyöttö, tämä on usein +5 V, mutta jotkut moduulit käyttävät +3,3 V (joskus jännitteen valitsemiseksi on hyppykorkki)
 • DC- on maadoitus tulostinkortilta
 • IN on liipaisin, joka on kytkettävä tulostinkortin porttiin, joka kytkee releen sähköisesti
Hieno kuva, pidä siitä paljon.
Näin teet sen * sähköisesti *. Sen mekaaninen suorittaminen on kuitenkin vakavaa liiketoimintaa ja päättää, onko asennus turvallinen vai vaarallinen.
Huomaa, että OP käyttää 12 V: n moduulia
^ oli virhe, tarkoitettu linkittämään 5V releeseen
r_ahlskog
2019-11-01 13:55:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinun täytyy ottaa askel taaksepäin ja miettiä mitä olet tekemässä. Siitä, mitä luin, yhdistät nollajännitteen matalajännitteeseen. Sinun ei pitäisi ehdottomasti sekoittaa korkea- ja matalajännitepuolien välisiä yhteyksiä. Luulen, että olet onnekas, ettet ole rikkonut muita asioita kuin logiikkataulu.

Laatinin tämän nopeasti idean esittämiseksi. enter image description here

rele tarjoaa eristämisen, joten et halua yhtään liitäntää, joka yhdistää sivut sähköisesti. Joten pidät 120 V: n verkkotavarat toisella puolella ja toisella puolella liität logiikkakorttiin ja tulostimen tarvikkeeseen.

Perusteet, joihin voit liittyä yhteiseen pisteeseen tai tulostimen kehykseen. En koskaan liittyisi L: ään tai N: ään eri kaapeleista, koska ainakin täällä Pohjois-Euroopassa myyntipisteemme eivät ole avaimet ja niitä voidaan kääntää 180 astetta vaihtamalla L & N: tä, mikä aiheuttaisi kuolleen oikosulun.

Harper - Reinstate Monica
2019-11-01 21:01:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sähköasiantuntija täällä. Verkkovirralla työskennellessä työn mekaaninen suorittaminen on kaikki.

Ensimmäinen sääntö on, että älä sotke rennosti verkkovirralla - se tappaa sinut! Jos olet tehnyt paljon matalajännitteisiä nokkeloita tuomariston kiinnittämillä johdoilla, jotka ovat levinneet kaikkialle - älä tee sitä verkkojohdotuksella. Aina . Riko tämä tapa verkkovirralla!

Toinen sääntö on vaikea erottaminen. On ehdottomasti kiellettyä esimerkiksi pienjännitekaapeleiden sekoittuminen verkkovirtaan sekoituksessa, jopa metallikotelon sisällä.

"Kiinalainen seinä" verkkovirran ja pienjännitteen välillä

Millä en tarkoita heikkoa laatua. Yleensä kaikkien verkkovirtaan liittyvien johtojen tulisi olla maadoitetun metallikotelon sisällä ja kaikkien matalajännitteisten johtojen tulisi olla kyseisen kotelon ulkopuolella tai erotettu fyysisellä jakajalla.

Tässä on ihanteellinen asennus, joka läpäisee kokoamisen.

 • Tavallinen neliönmuotoinen teräskytkentärasia, jossa on reikiä, \ $ 1
 • # 10-32 -maadoitusruuvi kyseiselle kolon reiälle
 • Peitelevy, \ $ 1, tehty ottamaan ....
 • ... kaksi yleistä astiaa, mutta saa korkealaatuisemman ruuvi- ja kiinnitystyypin - 2,50 dollaria kukin jotta voimme käyttää säikeitä. Oletan, että sinulla on yli 2 valoa. Jos ei, voit kytkeä tämän asian niin, että puolet pistorasioista ovat aina päällä.
 • pari jalkaa # 12 säikeistä THHN-johtoa, kukin punainen, musta ja valkoinen (20 senttiä / jalka)
 • releen muuntaja, joka kiinnitetään tyrmäysreikä.

enter image description here enter image description here enter image description here

toistaiseksi Kuvittele vain, että 3 verkkojohtoa tulee sisään: musta kuuma, valkoinen neutraali ja vihreä maa. Maa menee kuoppaan # 10-32 ruuvinreikään, ja metallikotelo maadoittaa kaiken muun.

Johdotan letkua astioihin, koska se on helpompaa, mutta se on myös selkeämpi aloittelijalle (kuin liittimen käyttäminen jatkossuojana). Astioissa neutraali lanka valkoisella . Hot saa punaisen punoksen, jos se kytketään, ja mustan , jos se on aina päällä.

Asenna rele aukkoon, verkkojohdot sisäänpäin.

Nyt sinulla on joukko mustia, punaisia ​​ja valkoisia johtoja. Liity heihin värin mukaan! Helppo nakki! Siksi tein niin melua saadessani 3 väriä THHN-johtoa.

Napauta kaikki ylös, ja verkkotyö on valmis.

Virran saaminen laatikkoon

Halusin, että verkkovirta tuodaan tähän ruutuun. Tarkastellaan sitä edelleen.

Kytkentärasia on tarkoitettu asennettavaksi seinälle. Koodirikkomus on käyttää sitä kannettavana laatikkona (mutta monet ihmiset tekevät). Sinun on kuitenkin käytettävä johtoa (SJOW, SJOOW jne.), Ei seinän sisäisiä johdotuksia (NM, THHN, UF). Ostan vain 14 AWG-jatkojohdon ja lopetan pistorasian. Käy sähköverkossa (Greybar, ei Mouser) ja hanki vedonpoistin, joka sopii tähän johtoon ja aukko.

Jos haluat asentaa sen seinälle toisen laatikon päälle, he tekevät siitä erityiset 4 "neliön muotoiset laatikot. Jos nykyinen laatikko on samanlainen laatikko, he tekevät" jatkolaatikoita "avoimilla selineillä. tee myös sellaisia, jotka on suunniteltu menemään yhden tai kahden metallisen tai muovisen laatikon päälle.

enter image description here

Jos tarvitset olemassa olevaa pistorasiaa tilaa seinällä, voit käyttää pintajohtojärjestelmiä, kuten Legrand Wiremold (ei pidä sekoittaa vain matalajännitekaapeleille tarkoitettuihin kaapelijärjestelmiin). Laajennat olemassa olevaa pistorasiaa, jättäen sen alkuperäiseen toimintaansa, ja aja sitten pintajohto toinen laatikko, johon nämä osat kiinnitetään.

Anna järjestelmän puhua sen kanssa

Se oli paljon raskasta nostamista, mutta loput ovat alamäkeen.

Yllä olevassa releessä yksinkertaisesti kiinnitetään 2 johtoa W: hen ja R: hen (itse asiassa yleinen termostaattikaapeli on "W" -hite ja "R" -toiminto, sattuma: ei). Jos oikosuljet nämä johdot toisiinsa, rele toimii ja valot syttyvät. Käytä tarvittaessa sopivaa relettä. Näissä johdoissa on matalajännitteinen vaihtovirta (24 VAC niiden välillä, 34 V huippu, eristetty maasta ja verkkovirrasta), mikä tarkoittaa, että voit ohjata nämä johdot ilman verkkotason suojausta.

He tekevät muita relemuuntajia, mutta pidän todella siitä, kuinka tämä asettaa matalajännitteen verkkovirran katkaisun vastakkaisille puolille. He tekevät myös halvempia releitä, jotka hyväksyvät 24VDC tai jopa 12VDC, mutta sitten sinun on toimitettava se.

Huomaa, että suurin osa 3D-tulostimista on kytketty verkkojohtoon C13-liittimillä sulatettuun C14-liittimeen, joka sitten kytketään virtalähteen tuloliitäntään.
Kytkisin tämän erilliseen pistorasiaan @Trish. Jos kolmiulotteisen tulostimen kytkemiseen tarvitaan kytkemätöntä liitäntää, lisäisin sen (kuten keskusteltiin). Se voidaan tehdä tyylikkäästi C13 / 14-liittimillä, mutta vältän tämän pysyessä laitteissa, jotka ovat helposti saatavilla missä tahansa rautakaupassa tai sähköverkossa. Hyvä asia, että se on joko sulatettu tai tarpeeksi suuri johdin suojattavaksi jakelupaneelin katkaisimella.
Trish
2019-11-01 19:02:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tarkastellaan ensin releen huomautuksia, koska ne kertovat, mihin liittimet on liitettävä.

Powered side

 • NO / NC - normaalisti avoin / normaalisti suljettu johto. Käyttämäsi määrittää kytkentäkäyttäytymisen: avoin linja signaalissa (NC) tai suljettu linja signaalissa (NO). Liitä tämä virtalähteeseen.
  • Lämmityskomponenteille on parasta käyttää EI , koska signaalin vika lopettaa lämmityksen automaattisesti, mikä tekee siitä turvallisuuden! Jos jokin syöttöjohdoista repeytyy tai vedetään liittimistä tai levy paistetaan, lämmittimen teho ei tule läpi.
 • COM - Yhteinen. Tämä on komponentin kytkinosan toinen johto, johto, joka siirtää virran kytkimeen. Liitä tämä virtalähteeseen.

Pienjännitesignaalin puoli

 • IN - Tulo. Tässä kytkinsignaali menee sisään
  • Tämä on 5 V: n signaali
 • DC + / DC - - Tämä on kytkimen virtalähde ja sen on oltava sama kuin piirilevyn virtalähde. Tarkista luokitus!
  • Punainen "korkea" DC +: lla
  • musta "matala" DC: llä -

Wiring Diagram

Huomautus Käytin eurooppalaisia ​​värejä erottaakseni 5 V: n puolen paremmin verkkovirran puolelta. Sinulla on neutraali valkoisena, vaihe mustana, maadoitettu vihreänä virtalähteen kuvassa. Tämä värien muunnos voi olla kätevä.

Jos lämmitinlampussa on liitäntä maadoitusjohtoa varten, käytä sitä! Tämän tulisi olla sama maadoitusjohto, johon virtalähde on kytketty, turvallisuuden takaamiseksi.



Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...