Kysymys:
Jäähdytyspuhaltimen ääni, kun pää liikkuu X-akselilla
Muhammad Nour
2018-03-11 16:32:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on tämä tuuletinmalli, se on SUNON-mallinumero MF50151VX-B00U-A99 ja se on puhallintyyppi.

enter image description here

Kun pää liikkuu X-akselilla, se aiheuttaa melua.
Mielestäni tämäntyyppiset tuulettimet eivät sovellu nopeaan liikkumiseen ja nopeisiin suuntamuutoksiin.

Luulen, että melu tulee puhaltimen aksiaalista, koska mielestäni aksiaalisessa on tilaa liikkua ylös ja alas.

Kun laitan sormeni tuulettimen runkoon (pyörivä osa), melu pysähtyy!

Kysymykseni, minkä tyyppiset tuulettimet sopivat nopeaan liikkumiseen ja nopean suunnanmuutokseen? ja jos tämä ei ole ongelma, mikä on ongelma tilanteessani?

Olen kokeillut hakua, mutta löydän todella suoran vastauksen!

Kuvasta luulen, että hyvin pieni alue, jossa puhallin on kiinnitetty päähän, voi olla tärkeä rooli, koska se antaa sen vapaasti värisemään ja resonoimaan.
Olen ymmärtänyt tämän heti kirjoitettuani kysymykseni, mutta silti en ole siitä varma, mielestäni tämä tuuletin ei sovellu nopeisiin muutoksiin!
No, sinä sanoit, että melu lakkaa, kun laitat sormen _ pyörivään_ osaan (joten luulen pysäyttävän tuulettimen), mutta mitä tapahtuu, jos laitat sormen koteloon (joten puhaltimen fikoitu osa)? Jos melu lakkaa tai vähenee dramaattisesti, sinulla on se: ongelma ei ole tuuletin, vaan tapa, joka on asennettu tulostuspäähän. :)
Tein sen, eikä se aiheuta ääniä, hyvää havaintoa, kiitos
Kaksi vastused:
mac
2018-03-11 22:33:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten kommenteissa on käsitelty ...

Tuulettimen ongelmana näyttää olevan sen heikko kiinnitys tulostuspäähän. Se, että tuulettimen runkoa ei pidetä tiukasti paikallaan, antaa sen toimia äänilevynä, joka täydentää mitä tahansa moottorissa esiintyvää tärinää.

Voit todennäköisesti hankkia tuulettimen, joka on hiljaisempi. ( noctua on hiljaisten fanien tunnettu tuotemerkki, ja sitä käytetään esimerkiksi Original Prusa MK3: ssa), mutta koska nykyisessä tuulettimessasi ei ole mitään luonnetta vikaa, suunnittelen yksinkertaisesti mukautetun, lihavamman kiinnitä se. Vaimennuksen lisäämiseksi voit käyttää myös pieniä o-renkaita ruuvien aluslevyinä.

Lee Hamilton CooperSmith
2020-04-29 15:31:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vastauksena yllä olevaan MAC: n vastaukseen. Sunon Maglev -tuuletin on itse asiassa poikkeuksellinen tuuletin, joka on ylivoimainen kaikilta osin staattisesta paineesta, CFM: stä, desibeleistä ... paljon parempi kuin radiaalipuhaltimen, kuten Noctua.

http://www.sunon.com/index2/uFiles/file/03_products/08-catalog%20download/Sunon%20DC%20Brushless%20Fan%20&%20Blower_(240-A) .pdf

Melu johtuu todennäköisesti kiinnitystavasta.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...